maandag 22 maart 2021

75 datalekmeldingen na hack Microsoft Exchange-servers

75 datalekmeldingen na hack Microsoft Exchange-servers
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de afgelopen weken 75 meldingen gekregen van datalekken bij organisaties die Microsoft Exchange Server gebruiken om e-mail te ontvangen en versturen.
Lees verder

Infographic: helft van de thuiswerkers wil na corona meer thuiswerken dan ervoor
Wordt thuiswerken het nieuwe normaal, ook na corona? Onderzoek laat die trend wel zien, want 45 procent van de thuiswerkers wil na de coronacrisis meer thuiswerken dan ze voor de coronacrisis deden, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van social enterprise Webmastery.
Lees verder

Suzanne Jansen (MightyHive): 'Mijn achtergrond in kunstgeschiedenis én informatica helpt'
Suzanne Jansen helpt data and digital media consultant MightyHive in Nederland opbouwen. Voor het eerst bevindt ze zich in een omgeving waar zowel data als creatie en content onder een dak leven.
Lees verder

Amerikaanse Justitie onderzoekt Chrome om cookie-exit
Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Google kleinere concurrenten blokkeert met het besluit om 3rd party cookies uit Chrome te weren.
Lees verder

Emerce Retail: 'Winkelgedrag is permanent veranderd'
Het winkelgedrag van de Nederlandse consument is door COVID permanent veranderd. Retailers die nu nog in hun digitale strategie moeten investeren zijn te laat. Op Emerce Retail lichten Hans Eysing Smeets en Oscar Diele hun visies toe.
Lees verder

Versleutelde chatdienst Sky Global uit de lucht gehaald
Sky Global, het bedrijf achter de versleutelde chatdienst die vooral door criminelen wordt gebruikt, heeft zijn diensten beëindigd. Het domein is door Amerikaanse autoriteiten overgenomen en BlackBerry is gestopt met het leveren van backenddiensten aan Sky Global.
Lees verder

iMac Pro gaat uit het Apple assortiment
Apple heeft inmiddels bevestigd dat de iMac Pro uit het assortiment gaat. Het bedrijf adviseert gebruikers om de 27-inch iMac uit augustus 2020 te kopen. Er zal geen nieuw model meer komen.
Lees verder

'Trump komt alsnog met eigen sociaal platform'
Oud-president Donald Trump, geschorst van Twitter, Facebook en andere sociale mediasites na de aanslag op het Capitool, zou binnen twee tot drie maanden zijn eigen sociale platform willen lanceren.
Lees verder

Belang onafhankelijke telecomaanbieders sterk afgenomen
Sinds de overname van Simpel door T-Mobile is het belang van onafhankelijke (virtuele) aanbieders afgenomen tot nog maar 12,5 procent van de Nederlandse mobiele markt.
Lees verder