vrijdag 5 februari 2021

'We moeten sleutelen aan het arbeidsrecht'

'We moeten sleutelen aan het arbeidsrecht'
Het volgend kabinet moet hard aan de slag met het hervormen van de arbeidsmarkt, vindt Jurriƫn Koops van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Maar staat er wel genoeg over in de verkiezingsprogramma's van de partijen? 'Er wordt selectief geshopt', zegt Koops.
Lees verder

25 procent wil na de crisis blijven thuiswerken
Bijna een kwart van de thuiswerkers wil dat ook na de coronacrisis grotendeels blijven doen, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Opmerkelijk is dat thuiswerkers geen extra mentale of fysieke klachten ervaren. 'We zien wel dat veel mensen lang achter elkaar beeldschermwerk doen', zegt onderzoeker Karen...
Lees verder

Aantal witwaszaken daalt voor eerst sinds vijf jaar
Voor het eerst sinds vijf jaar daalt het aantal witwaszaken. Sinds 2016 was een stijging te zien van het aantal witwaszaken dat voor de rechter werd gebracht, maar in 2020 nam het aantal vonnissen voor het eerst af. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij de Raad voor de rechtspraak.
Lees verder

Biden wil VS terug in internationale diplomatie
Amerika is weer terug in de internationale diplomatie. Amerikaans leiderschap is nodig als tegenwicht tegen China en Rusland, zei president Biden bij zijn eerste bezoek aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Maakt aanschaf Spoetnik-vaccin ons te afhankelijk van Rusland?
Steeds meer partijen in de Tweede Kamer, waaronder VVD en PVV, pleiten ervoor om het Russische Spoetnik-vaccin in te kopen. Maar de vraag is of we dan niet te afhankelijk worden van Rusland.
Lees verder

Grote distributiecentra minder in trek
Door het online shoppen groeit de vraag naar kleinere distributiecentra. Tegelijkertijd worden er minder XXL distributiecentra gebouwd, blijkt uit een nieuw rapport van het economisch bureau van ABN AMRO.
Lees verder

IJmuidenaren klagen Tata Steel aan
Tientallen omwonenden klagen staalfabrikant Tata Steel in IJmuiden aan voor het 'moedwillig schaden van de gezondheid van mens en dier'. Ook een aantal stichtingen, waaronder 'Duinbehoud', heeft zich aangesloten.
Lees verder

Rouwen zou een vak moeten zijn op school
Kinderen moeten op school les krijgen in rouwen. Dat vindt Manu Keirse, klinisch psycholoog en rouwdeskundige. Nu leren kinderen zich af te keren van verdriet. Het staat voor isolement en gestraft worden, terwijl het eigenlijk voor verbondenheid kan zorgen.
Lees verder

Piloten klagen ABN AMRO aan wegens hoge leningen
Werkloze KLM-piloten slepen ABN AMRO voor de rechter. Ze zeggen dat de bank hen forse leningen heeft verstrekt, terwijl dat helemaal niet had gemogen.
Lees verder

'Ook voorrang bij vaccinatie voor uitvaartbranche'
Uitvaartmedewerkers moeten ook voorrang krijgen bij de coronavaccinaties. Een goed functionerende uitvaartzorgsector is cruciaal voor Nederland, zegt Quinten Fraai, topman van Monuta, in BNR's Big Five, en die zou daarom binnen dezelfde richtlijnen moeten vallen als andere sectoren in de zorgketen.
Lees verder

Denen bouwen energie-eiland in Noordzee
Denemarken gaat een gigantisch eiland in de Noordzee bouwen. Het wordt het eerste energie-eiland ter wereld en krijgt een afmeting van 18 voetbalvelden. Het eiland vormt een hub voor 200 gigantische offshore windturbines, die eromheen in zee komen te staan.
Lees verder

Rechter verlaagt boetes telecombedrijven fors
Vier miljoenenboetes voor KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone moeten van de rechter flink worden verlaagd. Ze kregen de straffen vanwege misleiding van consumenten over bijvoorbeeld kortingsvoorwaarden van abonnementen.
Lees verder