donderdag 11 februari 2021

Verkoop iPhone mini 12 valt tegen, productie mogelijk stopgezet

Verkoop iPhone mini 12 valt tegen, productie mogelijk stopgezet
Na eerdere geruchten dat Apple zou willen stoppen met de productie van de huidige iPhone 12 mini, zijn er nieuwe aanwijzingen dat de verkoop tegenvalt.
Lees verder

TikTok sluit muziekdeal met Universal
TikTok breidt zijn catalogus van gelicentieerde muziek uit met het repertoire van de Universal Music Group (UMG), een van de grote majors uit de platenindustrie.
Lees verder

Gameplatform Steam nu officieel in China
Gamingplatform Steam is nu officieel gelanceerd in China. De internationale versie kon al langer worden gebruikt, al werd deze grotendeels gedoogd.
Lees verder

Klarna lanceert bankapp in Duitsland
Fintech startup Klarna introduceert een bankapp in Duitsland. Klanten kunnen daar een bankrekening openen en een Visa-betaalkaart krijgen.
Lees verder

Nederland en Japan gaan samenwerking aan voor smart industry
Nederland en Japan hebben tijdens een driedaagse virtuele handelsmissie afgesproken om samen te werken aan het versterken van smart industry in beide landen. Deze sector, waarin het benutten van innovatieve, digitale technologie├źn in de industrie centraal staat, biedt beide landen veel kansen op toekomstige inkomsten en banen.
Lees verder

Recordstijging aantal iDEAL-betalingen in januari
Het aantal iDEAL-betalingen is afgelopen januari met een recordpercentage van 51,9 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder, naar 96,8 miljoen betalingen. Dat meldt Currence, het bedrijf achter iDEAL.
Lees verder

Overname TikTok lijkt nu echt van de baan
De overname van de Amerikaanse activiteiten van TikTok door Oracle en Walmart lijkt grotendeels van de baan. Volgens The Wall Street Journal wil de regering Biden eerst het totale beleid van de regering Trump ten aanzien van China evalueren. Dat kan nog maanden duren.
Lees verder

Zwaar jaar voor Uber, maar bezorgingen trekken aan
Uber sluit een slecht jaar af als gevolg van de coronacrisis. In het vierde kwartaal vervoerde het bedrijf zelfs aanzienlijk minder klanten: van 111 miljoen in 2019 naar 93 miljoen.
Lees verder

Zynga sluit recordkwartaal af
Gamingbedrijf Zynga sluit een recordkwartaal af, waarin de omzet met 52 procent steeg naar 699 miljoen dollar. Zynga verkocht alleen al voor 117 miljoen dollar aan advertenties, 47 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf lijdt nog wel 53 miljoen dollar verlies.
Lees verder