dinsdag 16 februari 2021

UT partner in Europees consortium quantum computing

UT partner in Europees consortium quantum computing
De Universiteit Twente heeft zich als partner gevoegd bij het nieuwe Europese consortium QLSI (Quantum Large-Scale Integration with Silicon), dat zich richt op quantumbits met siliciumtechnologie als basis. Silicium heeft als voordeel dat het nu al een fabricatietechnologie heeft die zich leent voor vérgaande opschaling van quantumclomputers.
Lees verder

Nieuw platform Nebula Music voor 'onverkochte muziek'
Een nieuw Nederlands platform Nebula Music biedt gevestigde producers en songwriters een platform om hun producties door te verkopen.
Lees verder

FNV: Ook Inspectie SZW concludeert dat Temper een uitzendbureau is
De Inspectie SZW concludeert in een onlangs verschenen rapport over Temper - waar freelancers, zzp-ers, vrijwilligers en het bedrijfsleven kunnen reageren op horeca- en retailvacatures - dat het een uitzendbureau is en geen bemiddelingsplatform. En dat de mensen die voor haar werken dus ook geen zzp'ers zijn, maar werknemers.
Lees verder

Mogelijk honderdduizenden apps verwijderd uit Google Play Store
Google verwijdert binnenkort mogelijk honderdduizenden apps uit de downloadwinkel omdat ze niet meer aan de privacy-eisen voldoen. Ontwikkelaars en uitgevers moeten per Android 11 namelijk expliciet toestemming hebben om de telefoonlocatie uit te lezen.
Lees verder

Sociale media app Parler keert gehavend terug
Parler, ook wel de conservatieve Twitter genoemd, is sinds maandag weer in de lucht. Een CEO armer, en zonder mobiele apps.
Lees verder

In-app abonnementen naar 13 miljard dollar
Appontwikkelaars ontlenen steeds inkomsten aan in-app-abonnementen. Volgens Sensor Tower bedragen de wereldwijde consumentenbestedingen al zo'n 13 miljard dollar per jaar en dat betreft alleen abonnementen van de honderd populairste apps. Gamingapps zijn niet meegerekend, wel apps als YouTube, Tinder, Disney Plus en Twitch.
Lees verder

Europese consumentenorganisaties dienen klacht in over TikTok
De Consumentenbond en 17 andere Europese consumentenorganisaties hebben samen een klacht ingediend tegen video-app TikTok. Volgens de organisaties misleidt het videoplatform zijn gebruikers, hanteert het onduidelijke en oneerlijke voorwaarden en beschermt het kinderen onvoldoende tegen advertenties en ongepaste inhoud.
Lees verder

Nog dit jaar hebben 6 miljoen huishoudens toegang tot 1Gbps bij VodafoneZiggo
Eind 2021 hebben zes miljoen huishoudens bij VodafoneZiggo minstens 1Gbps downloadsnelheid. Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde resultaten over 2020. […]
Lees verder

Mogelijk toch Australische nieuwsdeal Google en Facebook
De Australische regering lijkt alsnog afspraken te maken met Facebook en Google over het betalen van lokale mediabedrijven voor het gebruik van online nieuws. Dat heeft de minister van Financiën Josh Frydenberg bekend gemaakt.
Lees verder