zaterdag 13 februari 2021

'Uitdaging om pensioenwet op tijd rond te krijgen'

'Uitdaging om pensioenwet op tijd rond te krijgen'
Er moet nog veel gebeuren om op 1 januari 2022 de nieuwe pensioenwet in te voeren. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals tegen BNR. Volgens die VCP zijn essentiële zaken nog niet duidelijk uitgewerkt in die wet. Ook pensioenfondsen lieten weten dat er nog te veel haken en ogen aan de...
Lees verder

Veel meer staatssteun voor winkelketens mogelijk
Nederland kan winkelketens veel meer steunen dan het nu doet. Het kabinet zegt dat het zich moet houden aan Europese staatssteunregels, waardoor bedrijven nu maximaal 8 ton kunnen krijgen. Maar binnen die regels is juist veel meer mogelijk, schrijft het FD.
Lees verder

Volksbank schrapt honderden banen
De Volksbank wil de komende drie jaar 400 tot 500 banen schrappen. Dat maakte de bank bekend bij de publicatie van de jaarcijfers.
Lees verder

Tweederde horeca sloot 2020 negatief af
70 procent van de horeca-ondernemers heeft 2020 met verlies afgesloten, blijkt uit cijfers van het CBS. En voor dit jaar is er ook niet veel vertrouwen. Ruim 40 procent van de ondernemers is bang dat ze het nog maar maximaal vijf maanden volhouden.
Lees verder

'Kabinet niet geloofwaardig richting politie'
De politiebonden zijn uit het CAO-overleg met minister Ferd Grapperhaus van Justitie & Veiligheid gestapt. De bonden en het kabinet zitten in een impasse over een loonsverhoging. Volgens Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP voelen politiemensen zich niet gesteund door het kabinet.
Lees verder

'Woningkrapte steeds verder buiten de Randstad'
De woningmarkt wordt steeds krapper, constateren TU Delft en de Hypotheekshop. Een huizenkoper kan gemiddeld uit nog geen twee aangeboden woningen kiezen. En opmerkelijk genoeg is de Randstad er niet eens het ergst aan toe, zegt Martin Hagedoorn van De Hypotheekshop.
Lees verder

'Vier carnaval thuis, vorig jaar gezien wat kan gebeuren'
Premier Mark Rutte roept Nederlanders in het zuiden van het land op om carnaval dit jaar thuis te vieren met maximaal één bezoeker. Dat zei hij tijdens zijn wekelijke persconferentie na de ministerraad, op vragen van BNR. Het grootste volksfeest van Nederland, jaarlijks doen er volgens het CBS meer...
Lees verder

'Fairphone beïnvloedt Apple en Samsung'
Maakte Fairphone eerste een telefoon voor idealisten, nu kunnen giganten als Apple en Samsung niet meer om de Nederlandse smartphone-maker heen. 'Door ons beseft de industrie dat ze de huidige status quo niet kunnen blijven handhaven', zegt Fairphone-topvrouw Eva Gouwens in BNR's Big Five.
Lees verder

Nederlandse Burton Car Company grotendeels verkocht
De Nederlandse sportwagenbouwer Burton Car Company is grotendeels verkocht. Na ruim twintig jaar vinden de oprichters, de gebroeders Göbel, het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze verkopen 75 procent van hun belang.
Lees verder

'Drukste week in jaren voor bergers'
Bergers hebben de drukste week in jaren achter rug. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland die BNR heeft opgevraagd. De situatie van zondag was zelfs uitzonderlijk, zegt Ivo Wildenberg van de stichting.
Lees verder

(Te) veel mensen genieten van schitterend schaatsweer
Op diverse plekken waar kan worden geschaatst is het erg druk. Verschillende gemeenten hebben wegen afgesloten. De Noord-Hollandse gemeente Waterland heeft de doorgaande weg N518 richting Zuiderwoude en Marken afgesloten. Veel mensen willen daar schaatsen bij de Gouwzee, maar het is er te druk en...
Lees verder

Draghi mag aan de slag met zijn regeringsploeg
Mario Draghi en zijn regering van nationale eenheid zijn rond het middaguur beëdigd door president Sergio Mattarella. In de komende week staan het nieuwe Italiaanse kabinet nog vertrouwensstemmingen in beide kamers van het parlement te wachten.
Lees verder