dinsdag 16 februari 2021

Save the date: Latin America Business Dialogue

Save the date: Latin America Business Dialogue

Wilt u nieuwe markten ontdekken in Latijns-Amerika? Ga erover in gesprek met vertegenwoordigers van Nederlandse ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices (NBSO's), tijdens de online Latin America Business Dialogue op 16 maart.

Houd uw agenda vrij. Binnenkort kunt u zich aanmelden via deze website.

In de online bijeenkomst geven wij een schets van de economische ontwikkelingen in Latijns-Amerika. Ondernemers delen hun ervaringen in de regio, en u kunt deelnemen aan 2 rondetafelgesprekken.

Lees verder

Lotte wil vrouwen inspireren internationaal te ondernemen

Tijdens haar studententijd begon Lotte Leufkens CloudCuddle: een bedrijf dat zogeheten bedtenten maakt voor meervoudig gehandicapte kinderen. Met hulp van RVO legde Lotte contacten in het buitenland. Zij wil nu andere vrouwen inspireren om internationaal te ondernemen.

Lees verder

Mkb-partners gezocht voor projecten duurzame chemie en industrie

Wilt u als mkb-onderneming partner zijn in een project met een hogeschool of universiteit? U werkt daarin samen aan innovaties voor duurzame chemie en een schonere industrie.

Lees verder

Zienswijze op ontwerpbesluit Wet Natuurbescherming doorgeven

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is van plan om vergunningen te verlenen. Dit doet ze vanuit de Wet natuurbescherming voor 4 luchthavens.

Lees verder

"Wij maken van sap uit gras een duurzaam strooimiddel tegen gladde wegen"

In de auto sta je er niet lang bij stil: maaien van bermen kan veel duurzamer. Dit bewijst een consortium van bedrijven met een proef langs de Noord-Hollandse N504, waar met oog voor circulariteit wordt gemaaid. Zo keert grassap terug als groen alternatief voor strooizout.

Vier bedrijven bundelen sinds 2017 hun krachten voor het pilotproject Grass2Grit. Van Bodegom en Van Gelder maaien in opdracht van de provincie Noord-Holland de bermen. Natural Plastics maakt van natuurlijke vezels bio-plastics. En Schuitemaker is onder meer specialist in het bestrijden van gladde wegen.

Lees verder