vrijdag 5 februari 2021

Ruim 6.000 schone kooktoestellen in West Kenia

Ruim 6.000 schone kooktoestellen in West Kenia

Burn International verkocht ruim 6.000 schone kooktoestellen in de regio Nyanza, West Kenia. Het gebruik van die toestellen verbetert de gezondheid van vrouwen en kinderen.

Lees verder

Geld verdienen met flexibele energie

Uit nieuw onderzoek blijkt dat er nieuwe marktkansen zijn in de gebouwde omgeving. Elektrische auto's slim laden en warmtepompen flexibel aansturen, hebben de beste verdienkansen.

Lees verder

"Met hulp van CEF willen we 202 laadlocaties plaatsen in 12 landen"

Met de komst van steeds meer elektrische auto's in West-Europa zijn meer snellaadlocaties nodig. Niet alleen langs snelwegen maar ook in stedelijke gebieden. Het MEGA-E project van het Nederlandse bedrijf Allego wil dat opzetten. Daarvoor heeft het financiële ondersteuning gekregen van de Connecting Europe Facility (CEF) van de Europese Commissie. Steeds meer landen zien het nut en de noodzaak van deze laadplaza's in.

Lees verder

"Samen werken we aan doorbraken in woningbouwopgaves"

"De druk op de woningmarkt is enorm. Je leest er elke dag in de krant wel wat over." Adviseur Pim de Waard werkt sinds 2018 binnen het team Stedelijke Ontwikkeling en Leefbaarheid (SOL) aan het expertiseprogramma woningbouw.

"In Nederland zijn er veel woningen nodig, maar de woningbouw verloopt helaas niet altijd op rolletjes." Samen met zijn collega's en externe experts helpt Pim gestagneerde woningbouwprojecten weer op gang waarmee ze de woningbouwopgave ondersteunen én versnellen.

Lees verder

GLB-pagina's staan voor u klaar

Gaat u dit jaar subsidies aanvragen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)? De pagina's over het subsidiejaar 2021 staan voor u klaar.

Lees verder