donderdag 25 februari 2021

Mogelijk speciale beursgang voor betaalbedrijf Klarna

Mogelijk speciale beursgang voor betaalbedrijf Klarna
Betaalverwerker Klarna uit Zweden overweegt een zogeheten direct listing. Dat is een beursgang waarbij geen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Spotify is een voorbeeld van een direct listing.
Lees verder

Provincie Noord-Holland als gemeente Hollands Kroon vragen rechter om duidelijkheid datacenters
De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied verschillen van mening over de bevoegdheidsverdeling rond de vergunningverlening van datacenters.
Lees verder

Super drone brengt station Utrecht Centraal in beeld
NS heeft technologiebedrijf Aeroscan in de arm genomen om een digitale tweeling van station Utrecht Centraal te maken. Hiervoor gebruiken […]
Lees verder

'Steeds meer jongeren gebruiken CoronaMelder'
Inmiddels hebben een op de drie ondervraagde jongeren tussen de 17 en 24 jaar CoronaMelder op hun mobiel staan. Dit is vrijwel gelijk aan het aantal 24-plussers dat de app gebruikt. In totaal downloadden al meer dan 4,5 miljoen mensen CoronaMelder, zo meldt de Rijsoverheid.
Lees verder

Documenten op straat, maar NWO geeft niet toe aan digitale afpersers
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) onthult dat de hackersgroep DoppelPaymer zich begin deze maand toegang heeft verschaft tot het netwerk voor een ransomware aanval. Daarbij worden gegevens versleuteld en moeten slachtoffers eerst losgeld betalen.
Lees verder

Alibaba, Flinders, INretail en Jumbo Supermarkten op Emerce Retail
Alibaba, Flinders, Forrester, INretail en Jumbo Supermarkten zijn vertegenwoordigd op Emerce Retail, dat dit jaar als thema heeft Versterk je retailstrategie. De online presentaties zijn vanaf 25 maart beschikbaar.
Lees verder

Facebook investeert 1 miljard dollar in Australische nieuwssector
Facebook heeft woensdag beloofd om de komende drie jaar ten minste 1 miljard dollar te investeren in de Australische nieuwsindustrie, een opmerkelijke ontwikkeling voor een bedrijf dat eerst geen cent wilde betalen voor nieuwsberichten die op zijn tijdlijn werden gedeeld.
Lees verder

'Apple Music wordt nooit gratis'
Apple gaat geen gratis muziekdienst lanceren in de toekomst. Dat vertelde Elena Segal van Apple tijdens een online hoorzitting van de Britse overheid.
Lees verder

ICT project Schiphol Snapfly liep flink uit de hand
Een project op Schiphol met green screens, waarmee passagiers digitale foto's van zichzelf konden maken tegen een wisselende achtergrond, is bij de rechter geƫindigd, zo blijkt uit een vonnis dat een dezer dagen is gepubliceerd.
Lees verder