donderdag 4 februari 2021

Mini-symposium Fotonica

Mini-symposium Fotonica

Wilt u meer weten over fotonica of de mogelijkheden tot samenwerking met Israël? Meld u dan aan voor dit mini-symposium.

Fotonica is één van de sleuteltechnologieën. Deze technologie kan ons helpen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. De geïntegreerde fotonica is de technologie waarbij fotonica op chipniveau wordt toegepast. In Nederland en Israël ontwikkelt deze technologie zich razendsnel.

Het doel van het symposium is met elkaar in gesprek te gaan over deze ontwikkeling en samenwerking tussen de verschillende spelers in het veld te stimuleren.

Lees verder

Webinar over Braziliaanse havens

Bent u benieuwd naar de handelsmogelijkheden in Braziliaanse havens en haventerminals? En hoe u deze mogelijkheden kunt benutten? Neem dan op 11 maart deel aan het webinar over de Braziliaanse havens.

Brazilië is een van de belangrijkste exporteurs van grondstoffen (agrobusiness, ijzererts en ruwe olie) ter wereld. Bijna 95% van de Braziliaanse vracht stroomt door het havensysteem, met meer dan 215 haveninstallaties. Een goede logistieke infrastructuur is daarom erg belangrijk. Dit vereist een voortdurende uitbreiding en modernisatie van de capaciteit.

Lees verder

Het doolhof van de Europese wet- en regelgeving: RVO helpt!

Coram maakt badkameraccessoires en is het moederbedrijf achter de merken Geesa, Tiger, Sealskin en Impey. Het bedrijf klopte meerdere malen aan bij het Enterprise Europe Network (EEN) voor advies over Europese wet- en regelgeving.

Ondernemers kunnen bij EEN terecht voor advies over zakendoen in de EU en voor lastige zaken rondom compliance en regelgeving. Compliancy is de naleving van relevante wet- en regelgeving, en het werken volgens door een organisatie zelf opgestelde normen en regels.

Lees verder

Webinar Wereldbank en COVID-19: gezondheidszorg en logistiek

Benieuwd wat de Wereldbank doet op het gebied van gezondheidssector en logistiek met betrekking tot COVID-19? Neem dan op 1 maart deel aan het 3e deel van de webinarserie 'Wereldbank en COVID-19'.

Voor wie?

Deze webinarserie geeft Nederlandse ondernemers en organisaties meer inzicht in de inzet van de Wereldbank met betrekking tot COVID-19. U krijgt ook informatie over de impact van COVID-19 op de geplande investeringen en projecten.

Lees verder

"In de toekomst verwachten we dat bedrijven geen uitstoot meer mogen hebben"

Om voorbereid de toekomst in te gaan besloot Barendse Freesia hun kweek op grotere schaal te herzien. Met hulp van de energie-investeringsaftrek kon kostbare startinvesteringen worden gefinancierd, zodat de teler voorbereid nu vele male duurzamer, en volledig aardgasvrij, freesia's kan kweken.

Lees verder