vrijdag 26 februari 2021

Klarna: 48 miljard euro aan e-commercebetalingen in 2020

Klarna: 48 miljard euro aan e-commercebetalingen in 2020
De Zweedse betaalverwerker Klarna zag in 2020 voor 48 miljard euro aan betalingen naar webwinkels gaan, 46 procent meer dan in 2019.
Lees verder

Proud Nerds opent UX Lab in Nijmegen
Digitaal bureau Proud Nerds heeft het eerste User Experience Lab van Nijmegen geopend in de Splendorfabriek. In het UX Lab wordt de gebruikerservaring van digitale oplossingen onderzocht. Bedrijven en organisaties komen zo te weten hoe gebruikers hun website, webshop of app ervaren en krijgen advies om prestaties te verbeteren.
Lees verder

Ksa publiceert woordmerk voor online kansspelen
Online kansspelen worden met ingang van 1 oktober 2021 in Nederland legaal, mits de aanbieder een vergunning van de Kansspelautoriteit (Ksa) heeft. Om spelers te helpen herkennen welke online kansspelen legaal zijn en welke online kansspelaanbieders beschikken over een vergunning, is een woordmerk ontworpen.
Lees verder

Malware explosief gestegen
Online beveiliger G Data CyberDefense identificeerde in 2020 niet minder dan 16,1 miljoen malware-samples. Dat zijn gemiddeld 76 nieuwe stukjes code per minuut.
Lees verder

Mogelijk boetes bij terugtrekken techbedrijven in EU
EU-commissaris Margrethe Vestager gaat mogelijk regels opstellen om techbedrijven te beboeten als zij zich plotseling van de markt terugtrekken.
Lees verder

Siemens bouwt MaaS platform
NS, RET en HTM laten hun landelijke MaaS-platform bouwen door Siemens Mobility. Met het nieuwe platform is het straks voor consumenten veel makkelijker om gebruik te maken van beschikbare vervoermiddelen. Het platform kan verbonden worden met al bestaande apps van MaaS-providers zoals de NS, RET, HTM.
Lees verder

Britse reclame-industrie: klimaatneutraal per 2030
Alle grote namen van de Britse online en offline reclame-industrie willen per 2030 klimaatneutraal werken. Ze formuleren meetbare doelen en beloven daar actief naar te handelen.
Lees verder

INretail eist heropening winkels via de rechter
Koninklijke INretail eist via de rechter de heropening van winkels. Het kan volgens de eigen routekaart van de overheid en het kan veilig. 'Het is economisch onverantwoord nog langer te wachten. Ook in het buitenland zijn winkels weer open,' aldus de winkelvereniging.
Lees verder

Verdachte webfraude aangehouden
Het Cybercrime Team van de politie Oost-Nederland meldt dat men op 8 december 2020 in Elst een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft aangehouden in verband met een groot oplichtingsonderzoek. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij oplichting via webshops: er liggen 30 aangiftes van mensen die in totaal gedupeerd zijn voor ruim 18.000 euro.
Lees verder