vrijdag 5 februari 2021

iPod Classic werkt met Spotify

iPod Classic werkt met Spotify
Techknutselaar Guy Dupont heeft een oude iPod Classic nieuw leven ingeblazen. Hij verving de interne componenten door een Raspberry Pi en een micro-USB poort, zodat het apparaatje met internet verbinding kan maken en nummers van Spotify af kan spelen.
Lees verder

Banken kunnen DDOS aanvallen beter weerstaan
De beschikbaarheid van internetbankieren en mobiel bankieren was in 2020 duidelijk beter dan in 2019. Dat meldt de Betaalvereniging Nederland.
Lees verder

Gartner: 5G zorgt voor stijging smartphoneverkopen
Analistenbureau Gartner voorspelt dat de wereldwijde smartphoneverkoop in 2021 in totaal 1,5 miljard eenheden zal bedragen, een stijging van 11,4 procent op jaarbasis. Daarmee zou het niveau van voor 2020 weer worden gehaald.
Lees verder

RTL verkoopt SpotX
RTL Group verkoopt zijn dochterbedrijf SpotX aan de Amerikaanse technologiepartij Magnite, een speler op de digitale reclamemarkt. De Duitsers vangen 1,2 miljard dollar voor de specialist in videoreclame.
Lees verder

KPN stopt met addressable tv
KPN gaat de samenwerking met meerdere partijen rond addressable tv staken, zo meldt Telecompaper. KPN werkte hiervoor eerder samen onder meer RTL, Talpa en VodafoneZiggo, maar het bedrijf heeft naar eigen zeggen andere prioriteiten.
Lees verder

Ook Google wil reclameblokkade op mobiel
Google onderzoekt hoe het kan voorkomen dat adverteerders via websites en apps profiel- en gedragsdata verzamelen van gebruikers. Het begeeft zich daarmee in de voetsporen van Apple, dat zich toont als streng in de leer wat de privacybescherming betreft.
Lees verder

Britse Hyves keert terug
De Britse Hyves lijkt terug te keren. Het sociale platform Bebo wordt nieuw leven ingeblazen, bevestigt oprichter Michael Birch aan de BBC.
Lees verder

Amazon test elektrische voertuigen in Los Angeles
Amazon is begonnen met het leveren aan klanten in Los Angeles met behulp van elektrische bestelwagens van Rivian.
Lees verder

Starlink: 'meer dan tienduizend abonnees'
Internetprovider Starlink, onderdeel van SpaceX, heeft meer dan tienduizend gebruikers en ging afgelopen week over de grens van duizend operationele satellieten met breedband.
Lees verder