maandag 1 februari 2021

Infographic: Bijna zes op de tien ouders maakt zich zorgen om online veiligheid kind

Infographic: Bijna zes op de tien ouders maakt zich zorgen om online veiligheid kind
Ruim zes op de tien van ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar vindt dat hun kind het afgelopen jaar te veel op de tablet heeft gezeten. Daarvan maakt 58 procent zich zorgen over de online veiligheid van hun kind, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky.
Lees verder

Arjo van der Ham (Lightyear): 'Digitale simulatie helpt ons bij designkeuzes'
Eind 2021 brengt Lightyear de eerste handgemaakte zonneauto's op de markt. Om in 2024 een hoogvolumemodel te produceren. Een digitaal simulatiemodel staat aan de basis. Nabootsing van de werkelijkheid helpt om rationele beslissingen te nemen, stelt CTO Arjo van der Ham.
Lees verder

Nieuw online platform voor CO2-opslag Rabo en Microsoft naar verwachting in 2022 van start
Rabobank werkt samen met Microsoft aan een online boslandbouwinitiatief gericht op de opslag van CO2 en het verbeteren van kleinschalige landbouw in ontwikkelende landen.
Lees verder

Twee op de vijf Nederlanders winkelen meer online tijdens pandemie
Twee op de vijf Nederlanders geven aan meer online te shoppen tijdens corona. Dit komt overeen met het wereldwijde gemiddelde van 43 procent. 7 procent van de Nederlandse bevolking zegt minder online te shoppen tijdens de crisis, zo blijkt uit onderzoek van Ipsos.
Lees verder

Autralische premier: Microsoft kan plaats innemen van Google
De Australische premier Scott Morrison zegt dat Microsoft Bing de zoekmachine van Google zou kunnen vervangen mocht dit bedrijf zijn diensten willen beƫindigen.
Lees verder

Beijing, Shanghai en Guangdong testen digitaal geld
Beijing, Shanghai en Guangdong, de rijkste provincie van China, hebben toegezegd om de digitale yuan te testen. De bedoeling is dat de centrale bank (CBDC) in de nabije toekomst een eigen digitale munt lanceert.
Lees verder

AI bij Nederlandse organisaties nog in kinderschoenen
De inzet van kunstmatige intelligentie in het Nederlandse bedrijfsleven vordert maar langzaam. Veel organisaties zijn ermee bezig, maar slechts 10 procent heeft daadwerkelijk meerdere AI-toepassingen live staan. Dit blijkt uit de DDMA AI Maturity Test, een initiatief van branchevereniging DDMA en de DDMA Commissie AI, waaraan ruim 70 Nederlandse organisaties hebben deelgenomen.
Lees verder

Verplicht op internet: senioren zijn het zat
Online senioren zijn het zat dat ze meer en meer verplicht worden om van alles via internet te doen. Dit blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB.
Lees verder

Walmart opent robotbemande magazijnen
Walmart voegt kleine robotbemande magazijnen toe aan zijn winkels om online bestellingen beter te kunnen ondersteunen.
Lees verder