woensdag 3 februari 2021

Hype GameStop ten einde, koers stort in

Hype GameStop ten einde, koers stort in
De soap rond het door Reddit beleggers gehypte aandeel GameStop lijkt nu echt ten einde: de koers daalde zojuist 65 procent van zijn hoogste waarde 347 dollar. Ook andere gehypte aandelen AMC en Express verliezen terrein.
Lees verder

Strenge regels voor click & collect
Niet-essentiƫle winkels mogen vanaf 10 februari beperkt weer open. Klanten kunnen dan bestellingen afhalen die ze online of telefonisch hebben gedaan, maar ze moeten dan wel minimaal vier uur wachten om 'funshopping' te voorkomen.
Lees verder

Reclame-verkopen YouTube stijgen 47%
YouTube ontving in het vierde kwartaal van 2020 bijna de helft meer reclamebudget van adverteerders. De videodienst zorgt, samen met Search, voor de meeste groei bij de techgigant.
Lees verder

Amazon: 44 procent omzet is niet-retail
Steeds meer van Amazons omzet komt niet uit retailactiviteiten maar uit andere vormen van dienstverlening. Als die trend doorzet, krijgen digitale platformdiensten de overhand.
Lees verder

Jeff Bezos weg als CEO Amazon, AWS topman neemt zijn plaats in
Amazon-topman Jeff Bezos vertrekt bij het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Het nieuws kwam dinsdagavond laat kort na de presentatie van de jaarcijfers.
Lees verder

Microsoft steunt omstreden mediawet Australische regering
Microsoft zegt dat het de nieuwe omstreden mediawet van Australiƫ volledig ondersteunt. De Australische regering wil dat Google en andere techbedrijven nieuwsmedia gaan betalen voor content. Google en Facebook zijn sterk gekant tegen de wetgeving.
Lees verder

Verkoop Chromebooks verviervoudigd
De verkoop van Chromebooks is in 2020 met een factor vier gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Lockdowns wereldwijd zorgden ervoor dat scholieren en studenten een betaalbare 'cloudcomputer' moesten aanschaffen.
Lees verder

Nederlander is meer gaan videobellen, online winkelen, chatten en appen
De groei van digitale media is in coronajaar 2020 in een stroomversnelling gekomen. Met name het gebruik van videobellen, online winkelen, chatten en appen, bellen en het volgen van nieuws op nieuwssites en nieuwsapps is sinds de uitbraak van het coronavirus fors toegenomen en dat zorgt voor een verschuiving in de mediaconsumptie binnen Nederland. Dit blijkt allemaal uit het onderzoek 'Trends in Digitale Media' dat onderzoeksbureau GfK jaarlijks uitvoert onder Nederlandse internetgebruikers.
Lees verder

Amazon heeft wereldwijd 1,3 miljoen werknemers
Amazon heeft in 2020 maar liefst 500.000 extra werknemers aangenomen om de drukte als gevolg van de COVID pandemie op te vangen. Dat blijkt uit de gisteren gepresenteerde jaarcijfers.
Lees verder