dinsdag 2 februari 2021

Ford sluit clouddeal met Google

Ford sluit clouddeal met Google
Ford sluit een zesjarig contract met Google Cloud om het hele fabricage- en verkoopproces van een auto te optimaliseren.
Lees verder

App Parkeerwekker mag niet in Amsterdam
De voorzieningenrechter heeft de app Parkeerwekker verboden in Amsterdam. De app zou aanzet tot onrechtmatig gedrag, oftewel het ontduiken van parkeergeld.
Lees verder

Online detailhandel breekt records in vierde kwartaal
De internetomzet van de detailhandel was in het vierde kwartaal van 2020 55,6 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is de sterkste groei ooit door CBS gemeten.
Lees verder

Douane waarschuwt consument voor gevolgen Brexit
De douane waarschuwt consumenten voor andere regels voor internetaankopen in het VK. Iedereen die iets bestelt bij een in het VK gevestigde webshop moet in Nederland BTW betalen over aankopen die 22 eueo of meer kosten. Over producten met een aankoopwaarde die hoger is dan 150 betaal je invoerrechten.
Lees verder

Just Eat Takeaway wil miljard ophalen met obligaties
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, gaat voor 1 miljard euro aan obligaties uitgeven. Dat geld wil men gebruiken voor eventuele nieuwe overnames.
Lees verder

Verlichting bij populairste smart home-toepassingen
Het aantal Nederlandse huishoudens dat digitale gestuurde verlichting gebruikt is afgelopen twee jaar met dertig procent gestegen. Daarmee behoort het tot een van de populairste 'slimme' productgroepen.
Lees verder

H&M lanceert tweedehands platform Sellpy in Nederland
Tweedehands shoppingplatform Sellpy van retailer H&M, in 2014 gestart in Zweden, is vanaf nu beschikbaar in Nederland.
Lees verder

ACM ziet risico's bij betaald ranken
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt na onderzoek vast dat er risico's zijn verbonden aan betaald ranken voor zowel de concurrentie als de consument. Betaald ranken wil zeggen dat aanbieders extra betalen in ruil voor een hogere positie in de zoekresultaten van platforms.
Lees verder

Google stopt met maken van eigen Stadia games
Google sluit zijn Stadia Games & Entertainment-vestigingen, waarmee 150 ontwikkelaars op straat komen te staan. Het onderdeel maakte eigen games voor het streamingplatform Stadia.
Lees verder