zondag 21 februari 2021

'Chipmarkt zit in goede hoek van Covid-maatschappij'

'Chipmarkt zit in goede hoek van Covid-maatschappij'
De vraag naar de chipmachines van Besi blijft hoog en nam in het vierde kwartaal van 2020 zelfs toe. En dat terwijl er eigenlijk een daling of stagnatie werd verwacht. Volgens topman Richard Blickman draait de Covid-wereld - 'de nieuwe realiteit' - in het voordeel van alle communicatie-apparatuur,...
Lees verder

ABN Amro ondanks verlies open voor overnames
ABN Amro staat ondanks de rode cijfers over 2020 open voor overnames in het versplinterde Europese bankenlandschap. Dat zegt topman Robert Swaak in BNR Zakendoen. Als bank met een relatief krachtige kapitaalpositie ziet hij ABN Amro eerder als een jager dan als een prooi in de huidige verhoudingen.
Lees verder

Van Nieuwenhuizen wil behoud KLM-'slots'
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur hoopt 'zo min mogelijk' KLM-slots op Schiphol te verliezen, zegt ze tegen BNR. De rechten van KLM om te landen en op te stijgen staan onder druk, mede als gevolg van de staatssteun die de maatschappij ontvangt.
Lees verder

Hugo de Jonge: Ruimte voor versoepeling beperkt
Zondag vergadert het kabinet in het Catshuis over mogelijke versoepelingen na 2 maart. Maar volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is de ruimte beperkt. Daarmee sluit hij zich aan bij de eerdere weinig optimistische verwachtingen van premier Mark Rutte.
Lees verder

Uber-chauffeurs in VK niet langer gezien als zzp'er
Uber-chauffeurs in het Verenigd Koninkrijk moeten gezien worden als medewerkers. Dat heeft het hooggerechtshof geoordeeld. Tot nu toe werden chauffeurs door Uber behandeld als zelfstandigen, waardoor ze minder rechten hadden.
Lees verder

'De Jonge mist elke empathie voor ondernemers'
De uitspraken van minister Hugo de Jonge over de beperkte ruimte voor versoepelingen missen elke vorm van empathie voor ondernemers. Dat zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland, tegen BNR. Vooral de ogenschijnlijke onverschilligheid vindt Biesheuvel 'heel erg', zijn achterban is...
Lees verder

'VVD moet transparant zijn over fondsenwerving'
De VVD maakt giften niet openbaar, terwijl politieke partijen dat wel verplicht zijn. Dat zegt het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money (FTM), dat de VVD 'kampioen fondsenwerving' noemt.
Lees verder

Drukte op stranden en in bossen door voorjaarszon
Op veel wegen naar de kust, bossen en andere natuurgebieden was het vanmiddag zoals verwacht druk. Op de Brouwersdam tussen Zeeland en Zuid-Holland stond even na 14.00 uur een file van 7 kilometer.
Lees verder

Navalny schuldig verklaard aan smaad
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is schuldig verklaard aan smaad. De politicus had via internet scherpe kritiek geuit op landgenoten die zich in een videoboodschap uitspraken voor grondwetswijzigingen die het Kremlin wilde doorvoeren. Hij noemde hen 'verraders'.
Lees verder

Schrik zit er flink in door brokstukken vliegtuigmotor
Een vrachtvliegtuig dat vanmiddag vertrok vanaf Maastricht Aachen Airport is na het opstijgen onderdelen van de motor verloren als gevolg van een explosie in een van de motoren.
Lees verder

Politie komt in actie: geen boetes voor kleine vergrijpen
De politie schrijft vanaf zeven uur morgenochtend geen boetes uit voor kleine vergrijpen, zoals geen richting aangeven, in een portiek rondhangen of door het rood fietsen op een rustige weg. Dat gebeurt uit protest tegen het stukgelopen cao-overleg met het kabinet, hebben de vakbonden laten weten.
Lees verder

'Investeer veel meer in technologie voor voeding'
In Europa wordt nog veel te weinig geld geïnvesteerd in voedingsmiddelentechnologie, zeker in vergelijking met landen als China en de VS. Op zich zijn er wel langetermijnplannen om een stap verder te komen, zegt Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research, in BNR's Big...
Lees verder