woensdag 17 februari 2021

Bitcoin tikt 50.000 dollar aan

Bitcoin tikt 50.000 dollar aan
Bitcoin heeft dinsdag een nieuwe recordhoogte van 50.000 dollar bereikt. De rally was vorig jaar al begonnen.
Lees verder

Nederlandse politieke partijen willen maatregelen tegen Big Tech
D66, PvdA, SP en GroenLinks zijn voorstander voor een digitaks, zo blijkt uit hun partijprogramma's. De Europese digitaks geldt als eerste stap om ook met landen buiten de EU tot internationale belastingregels te komen die klaar zijn voor het digitale tijdperk, schrijft D66.
Lees verder

Brand New Galaxy opent kantoor in Amsterdam
Marketing- en technologiebedrijf Brand New Galaxy gaat zijn West-Europese activiteiten vanuit Amsterdam aansturen.
Lees verder

Online omzet Ahold Delhaize naar 7,6 miljard euro in 2020, 70 procent meer omzet voor bol
De totale online omzet van Ahold Delhaize is in het vierde kwartaal met 75 procent gegroeid naar 1,8 miljard euro, terwijl de handelsomzet van met name bol.com partners met 84 procent toenaam naar 2,6 miljard euro.
Lees verder

Kappersbranche in actie: #lichtvoordathetuitgaat
Met de actie #lichtvoordathetuitgaat wil de kappersbranche aandacht vragen voor de schrijnende situatie waarin zij zich bevinden. De kappers zullen donderdag 18 februari een foto plaatsen op hun social mediakanalen.
Lees verder

Proef met contactloos parkeerkosten betalen via QR-code in Schiphol
Parkeerders op Schiphol kunnen voortaan contactloos hun parkeerkosten betalen door de QR-code op hun parkeerkaart te scannen met hun mobiele telefoon. Schiphol Parking, de officiƫle parking van Amsterdam Airport Schiphol, is de eerste in Nederland die haar klanten deze dienst aanbiedt.
Lees verder

Groene distributeur SimplyMile failliet
SimplyMile, in 2017 gestart met een eerste logistieke hub in Amsterdam waar goederen worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor levering in de stad, is failliet.
Lees verder

H&M biedt klanten duurzamere levering van online bestellingen
Modegroep H&M biedt klanten voortaan een flexibele leveringsoptie aan. Via Budbee kunnen klanten zelf de bezorgtijd en locatie van hun bestelling kiezen.
Lees verder

Synthetische media: een frontale aanval op ons geloof in de betrouwbaarheid
Deep fakes maken steeds meer indruk. Dankzij face swaps en snelle AI-based voice cloning gaat ons hele besef van de werkelijkheid op de schop. Het is nu al zover dat mensen van een opname van een echte Donald Trump al beginnen te vermoeden dat het fake is. Een kritisch oog ziet nog wel kleine oneffenheden, maar die zullen ooit verdwijnen.
Lees verder