woensdag 20 januari 2021

Wijnand Jongen eind dit jaar weg bij Thuiswinkel.org

Wijnand Jongen eind dit jaar weg bij Thuiswinkel.org
Wijnand Jongen heeft de Algemene Ledenvergadering van Thuiswinkel.org laten weten eind van dit jaar te stoppen als directeur van de belangenvereniging. Na meer dan 20 jaar bij Thuiswinkel.org vindt hij het tijd voor nieuwe kansen voor de verenging en voor zichzelf. Een nieuwe directeur moet nog voor de zomer worden gevonden.
Lees verder

Wibra opent (tijdelijk) een webwinkel
Wibra, de keten voor huishoudelijke artikelen en kleding, lanceert een dezer dagen een webshop voor consumenten. Ook gaat het familiebedrijf landelijk bezorgen nu de winkel gesloten blijft.
Lees verder

Microsoft en GM samen in zelfrijdende auto's
Microsoft investeert, voor het eerst, in een bedrijf dat zelfrijdende auto's ontwikkelt. Het concern gaat samenwerken met automaker GM en dochter Cruise.
Lees verder

Netflix groeit voorbij 200 miljoen abonnees
Netflix sluit 2020 af met een flink hogere omzet van 6,6 miljard dollar, een groei van 21,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De vooruitzichten voor het eerste kwartaal zijn nog beter met 7,1 miljard dollar.
Lees verder

E-commercesector verwacht geen problemen door avondklok
Thuiswinkel.org verwacht geen problemen met bezorgen als gevolg van de avondklok die mogelijk vanavond wordt aangekondigd door het kabinet. De bezorging kan en mag gewoon doorgaan binnen de spertijd, verwacht de organisatie.
Lees verder

13.000 nieuwe webwinkels in 2020
Steunmaatregelen houden veel Nederlandse bedrijven op de been. Het aantal ondernemingen is in 2020 met 68.000 (3,7 procent) toegenomen door het relatief lage aantal bedrijfsopheffingen. Er kwamen vooral veel webwinkels bij, zo blijkt uit gegevens van het CBS.
Lees verder

FedEx schrapt 6300 banen in Europa, overname TNT belangrijkste oorzaak
FedEx is van plan om tot 6300 banen in Europa te schrappen. De reorganisatie neemt 18 maanden in beslag en treft vooral werknemers van TNT Express, het Nederlandse bedrijf dat in 2016 werd ingelijfd.
Lees verder

Eén startloket voor alle tech-startups in de Brainportregio
Eindhoven University of Technology, Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Fontys Hogescholen en Summa College bundelen hun krachten voor de ondersteuning van techstarters in een nieuw supportcenter: The Gate.
Lees verder

MediaMonks wordt uitgebreid met STAUD STUDIOS
MediaMonks wordt uitgebreid met STAUD STUDIOS uit Stuttgart, in 1983 opgericht door autofotograaf René Staud en tegenwoordig geleid door zijn zoons Pascal and Patrick Staud.
Lees verder