donderdag 7 januari 2021

Whatsapp For Business weer beschikbaar voor gemeenten

Whatsapp For Business weer beschikbaar voor gemeenten
Gemeenten kunnen voortaan weer gebruik maken van WhatsApp voor hun externe communicatie. Sinds eind 2019 mochten de particuliere versie van WhatsApp en de API-variant van WhatsApp For Business hiervoor niet meer worden ingezet.
Lees verder

Apple-leasebedrijf Go Lemon is failliet
Apple-leasebedrijf Go Lemon uit Laren is failliet. De komst van de nieuwe iPhone 7 in september 2016 was de start van een 'groot avontuur' voor oprichter Bas van der Putten.
Lees verder

Investering voor creatief bureau Purple
Het digital creative agency- en softwarebedrijf Purple uit Amsterdam ontvangt een investering van Holland Capital.
Lees verder

WeTransfer: geen commentaar op plannen beursgang
Het Nederlandse WeTransfer, het bedrijf achter de gelijknamige dienst voor de uitwisseling van grote bestanden, wil niet reageren op verhalen dat het met banken in gesprek is over een beursgang. Sky News publiceerde deze week over een 'bumper float'.
Lees verder

Koeriers geven routes terug aan PostNL wegens extreme drukte
Volgens Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) geven koeriers voor PostNL routes terug wegens drukte. De grens is bereikt, schrijven ze in een brief aan PostNL, waaruit NRC citeert.
Lees verder

Sterke groei jonge belofte PhotonDelta
Het jonge Nederlandse fotonica-epicentrum PhotonDelta maakte de afgelopen twee jaar een grote groei door. Het aantal actieve bedrijven nam toe van 8 naar 16; voor 2021 verwacht men een werkgelegenheid van 550 fte (was 315), een omzet van 60 miljoen euro (was 13 miljoen).
Lees verder

E-commerce PLUS groeit 130 procent
Ook supermarkt PLUS, na Jumbo en Coop, meldt een forse stijging van e-commerce. Klanten die niet naar de supermarkt konden of wilden, bestelden massaal hun boodschappen online. Dit zorgde voor een e-commerce omzetstijging van ruim 130 procent.
Lees verder

Sociale media blokkeren Trump na bestorming Capitool, permanente Twitter ban hangt in de lucht
Facebook, Instagram en Twitter hebben het account van Donald Trump voor uren geblokkeerd na de gewelddadige bestorming van het Capitool.
Lees verder

'Regering Trump overweegt ban Alibaba en Tencent'
De regering Trump overweegt om Alibaba en Tencent op de zwarte lijst te zetten van Chinese bedrijven waarmee geen zaken meer mag worden gedaan. Dat zou betekenen dat ze ook geen aandelen meer zouden mogen verhandelen aan de Amerikaanse beurs.
Lees verder