woensdag 20 januari 2021

Webinar NAL - Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur

Webinar NAL - Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur

Op woensdag 3 februari 2021 van 10.00 – 11.30 uur organiseert de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) de tweede stakeholderbijeenkomst van 2021. Samen met de projectgroep Clean Vehicles Directive kijken we naar het onderwerp 'Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur'.

Wat ligt er in het verschiet op het gebied van laadinfrastructuur? Hoe start u als organisatie met het aanleggen van laadinfrastructuur?

Deze online sessie is bij uitstek interessant voor inkopers, beleidsmedewerkers en contractmanagers.

Lees verder

"Natte reiniging van bodemas is een flinke stap naar een circulaire afvalsector"

Blue Phoenix Group ontwikkelde een nieuwe natte methode van reiniging waarmee het restproduct van afvalverbranding, bodemas, een vrij toepasbare bouwstof wordt. Dit is een flinke vooruitgang. Business development manager Rogier van de Weijer van Blue Phoenix Groep: "We winnen nu metaal terug uit de bodemas, dat opnieuw gebruikt kan worden."

Lees verder

"De grootste uitdaging is om alle spelers goed te laten samenwerken"

Langs de A16 waren altijd al veel windplannen, maar die zijn door de provincie Noord-Brabant samengevoegd. In 'Windenergie A16' werken nu een groot aantal spelers samen om schone energieopwekking mogelijk te maken.

Het plan is om in totaal 28 windmolens langs de A16 te bouwen. Vooral bij knooppunten van snelwegen.

Lees verder

Schoon en veilig koken voor vluchtelingen in Kenia

In Kakuma en Kalobeyei in Noord-Kenia leven ongeveer 200.000 vluchtelingen. In beide plaatsen is een tekort aan veilige en betaalbare voorzieningen om te koken.

Lees verder

Neem deel aan publiek-private samenwerking in de waterstofsector

Een nieuw cluster van het programma Partners for International Business (PIB) bundelt zijn krachten om de waterstoftechnologie (watersector) in Japan te verbeteren.

Lees verder