woensdag 27 januari 2021

Toezichthouder dumpt klacht deepfake Britse koningin

Toezichthouder dumpt klacht deepfake Britse koningin
De Britse toezichthouder op de media, de Ofcom, heeft besloten om de klacht over een deepfake van koningin Elizabeth te laten vallen. Het was onmiskenbaar dat Channel 4 een grap maakte.
Lees verder

Twitter koopt Nederlandse e-maildienst Revue
Twitter heeft vanochtend de Utrechte e-maildienst Revue gekocht en krijgt daarmee een platform in handen om ook long form content te helpen publiceren.
Lees verder

AFM beboet beleggingszwendel
De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) blijkt vorige maand in totaal zes bestuurlijke boetes te hebben opgelegd aan Rodeler (NL) B.V. en Rodeler Limited. Zij exploiteerden het online platform 24option.com, waarop beleggers konden handelen in contracts for difference (CFD's).
Lees verder

Tien miljoen euro boete Grindr voor privacyschending
De Noorse privacywaakhond beboet Grindr voor tien miljoen euro vanwege het overtreden van privacyregels. De datingapp deelde zonder toestemming van de gebruiker diens profielinformatie met reclamenetwerken.
Lees verder

AMS-IX verwerkte vorig jaar 35 procent meer data
Over heel 2020 werd er bij AMS-IX in Amsterdam meer dan 22,77 exabyte aan data verwerkt, 35 procent meer dan in het 'gewone' jaar 2019.
Lees verder

Wetswijziging telemarketing aangenomen
Het wetsvoorstel voor de nieuwe Telecommunicatiewet is vandaag aangenomen door de Tweede Kamer. Dit betekent dat telemarketing straks alleen nog is toegestaan wanneer consumenten daarvoor vooraf toestemming hebben gegeven. Wel is telemarketing toegestaan als er al sprake is van een klantrelatie.
Lees verder

Weer flinke groei cloud bij Microsoft
Microsoft sluit 2020 af met een 17 procent hogere omzet van 43,1 miljard dollar en een 33 procent hogere winst van 15,5 miljard.
Lees verder

MediaMarkt start outlet in Brussel
MediaMarkt test volgende maand een outletdienst in Brussel. Het gaat om online bestelde producten die retour zijn gekomen.
Lees verder

Waarom Telegram populair is bij relschoppers
Bij de rellen van de afgelopen dagen speelt chatapp Telegram een cruciale rol. Niet alleen om demonstranten te mobiliseren, maar ook om mensen realtime aan te sturen. Op kanalen als Rotterdam Chat Avondklok, Nederlands Verzet en Klokkenluiders voor vrijheid worden de hele dag door massaal berichten gedeeld.
Lees verder