maandag 25 januari 2021

Social Media onderzoek: in het dagelijks gebruik groeien met name LinkedIn, YouTube en TikTok

Social Media onderzoek: in het dagelijks gebruik groeien met name LinkedIn, YouTube en TikTok
WhatsApp is met 12,4 miljoen gebruikers nog altijd de populairste socialemedia-app in Nederland, gevolgd door Facebook en YouTube. Naast TikTok zijn de grootste stijgers Tumblr (24 procent groei), Pinterest (10 procent) en LinkedIn (6 procent), zo blijkt uit een telling van onderzoeksbureau Newcom onder ruim 7000 Nederlanders van 15 jaar en ouder.
Lees verder

Record aantal klachten over Belgische webwinkels
Er is in Belgiƫ nog nooit zoveel geklaagd over webshops als vorig jaar. De meldingen over Belgische webshops verdubbelden zelfs, zo blijkt uit cijfers van de Economische Inspectie die De Tijd heeft kunnen inkijken.
Lees verder

Nederlands charmeoffensief voor Signal van start
'Duidelijk Signaal' heet het sympathieke initiatief dat eind vorige week van start ging om een schijnwerper op Signal te zetten. Het doel is meer installaties voor de berichtendienst te genereren.
Lees verder

Duizenden PostNL-uitzendkrachten willen ook coronabonus
Uitzendkrachten die werken voor PostNL hebben vrijdagmiddag de directie van het postbedrijf gevraagd wanneer zij de coronabonus van 250 euro krijgen. Alle vaste medewerkers krijgen zo'n bonus voor het harde werken de afgelopen maanden, maar de uitzendkrachten niet.
Lees verder

80 procent van de Nederlandse bevolking zoek online informatie over gezondheid
Bijna 80 procent van de Nederlandse bevolking van 12 jaar of ouder was in de eerste helft van 2020 online op zoek naar informatie over gezondheid, maakte online afspraken met een huisarts of specialist of kocht medicijnen op het internet. Ook werd het internet steeds vaker gebruikt voor een online consult, om medische gegevens te bekijken of voor gezondheidsapps. Dit blijkt uit het onderzoek 'ICT-gebruik van huishoudens en personen 2020' van het CBS.
Lees verder

Elago lanceert diverse MagSafehouders
Elago introduceert een nieuwe serie MagSafe-accessoires voor de iPhone 12. Het betreft twee nieuwe houders, waaronder een in de vorm van Apples HomePod Mini.
Lees verder

EU wil bestuurders Amazon, Apple, Facebook en Alphabet horen
Wetgevers van de Europese Commissie hebben de bestuurders van Amazon, Apple, Facebook en Alphabet uitgenodigd voor een hoorzitting op 1 februari in Brussel.
Lees verder

Thuiswerkverkeer breekt records begin 2021
De impact van corona en de afgekondigde lockdown zorgt wederom voor datarecords bij KPN. In de eerste werkweken van 2021 sneuvelden alle 'thuiswerkrecords' met dataverkeer naar populaire platforms als Teams en Zoom, met dinsdag 12 januari als drukste thuiswerkdag ooit.
Lees verder

Klachten over het moeilijk opzeggen Amazon Prime
De Noorse Consumentenbond heeft een klacht ingediend over Amazon bij de Noorse autoriteit voor consumentenbescherming. Het opzeggen van een Amazon Prime abonnement vereist namelijk het scrollen door zes pagina's en het maken van verschillende complexe keuzes.
Lees verder