dinsdag 12 januari 2021

'Smart city draait om cohesie, samenwerking en inclusiviteit'

'Smart city draait om cohesie, samenwerking en inclusiviteit'
In Helmond wordt een slimme stad neergezet die in één klap de vraagstukken rondom duurzaamheid, mobiliteit, eenzaamheid én woningbouw moet oplossen. Elphi Nelissen is initiatiefneemster van Brainport Smart District, oud-hoogleraar duurzaam bouwen bij de TU Eindhoven en lid van het College van...
Lees verder

Markt voor maaltijdboxen ontploft door sluiting horeca
Een maaltijdbox bestellen om zo de horeca een handje te helpen gebeurt steeds vaker. Nu de horeca nog gesloten is en ook nog even lijt te blijven, stappen steeds meer horecabedrijven over op nieuwe inkomstenmodellen. Cateraars, hotels als Van der Valk en restaurants proberen via het bezorgen van...
Lees verder

Maakbedrijven vrezen verlies r&d-budget
Maakbedrijven houden door de coronacrisis minder geld over voor onderzoek en ontwikkeling (r&d). Omdat het Nationale Groeifonds er niet voor 2020 zal zijn is haast geboden, zegt Marc Hendrikse, voorzitter van topsector high tech systemen en materialen (HTSM).
Lees verder

GGD wil alle inwoners Lansingerland testen
Alle inwoners van de gemeente Lansingerland worden gericht uitgenodigd om een coronatest te laten doen. In de gemeente in Zuid-Holland werd op een basisschool bij tientallen mensen de Britse variant van het coronavirus gevonden. Daarom wil de GGD kijken hoe groot de uitbraak in totaal is in de hele...
Lees verder

Kabinet hoopt basisscholen en kinderopvang 25 januari te openen
Het kabinet hoopt de basisscholen en kinderopvangcentra op 25 januari weer te kunnen openen, zo melden ingewijden aan persbureau ANP. De rest van de lockdown zal dan nog wel van kracht blijven tot minstens 9 februari.
Lees verder

'Mogelijke uitstel Tweede Kamerverkiezingen moet deze week besloten worden'
Wil het kabinet de Tweede Kamerverkiezingen uitstellen vanwege het coronavirus, dan zou dat deze week al besloten moeten worden, zegt Wim Voermans, hoogleraar Staatsrecht aan de Leiden Universiteit.
Lees verder

Groot-Brittannië in 'gevaarlijkste tijd' van pandemie
In Groot-Brittannië is het de 'gevaarlijkste tijd' van de pandemie, zo waarschuwt Chris Whitty, de belangrijkste medisch adviseur van de regering. Volgens Whitty zal het de komende weken alleen maar erger worden met de impact van het virus. Daarom roept hij iedereen ook op om zich aan de regels te...
Lees verder

Democraten dienen impeachment-aanklacht Trump in
De Democraten in het Huis van Afgevaardigden hebben formeel een resolutie ingediend voor een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump. In de resolutie wordt Trump aangeklaagd voor het aanzetten tot een opstand voor zijn rol bij de rellen rond het Capitool.
Lees verder

Albert Heijn stopt stuntaanbieding na schandnagelbericht Hema-topman
Albert Heijn stopt met een stuntaanbieding van handdoeken, na felle kritiek door de Hema. Hema-topman Tjeerd Jegen had Albert Heijn publiekelijk aan de schandpaal genageld. Albert Heijn deed namelijk handdoeken in de aanbieding, en dat vindt Jegen niet solidair in coronatijd.
Lees verder

Commerciële teststraten komen meldplicht beter na
Commerciële teststraten houden zich inmiddels bijna allemaal aan hun meldplicht. Dat blijkt uit navraag van BNR bij de inspectie, GGD'en en het RIVM. De bedrijven moeten positieve coronatests melden bij de lokale GGD, maar eerder bleek dat ze dat in lang niet alle gevallen deden.
Lees verder

'Kabinet moet ook perspectief bieden'
Het kabinet moet vanavond niet alleen maatregelen aankondigen, maar ook perspectief bieden. Dat vinden de 25 burgemeesters die aan het hoofd staan van de Veiligheidsregio's. Dat zeiden ze gisteravond laat na afloop van het Veiligheidsberaad in Utrecht.
Lees verder

FBI waarschuwt voor rellen in alle staten
De FBI waarschuwt: in de hoofdsteden van de 50 staten en in Washington DC dreigt geweld de komende dagen. Gewapende groepen willen overheidsgebouwen bestormen als president Trump voortijdig zou worden afgezet. In Washington worden extra maatregelen genomen voor de inauguratie van Joe Biden.
Lees verder