dinsdag 26 januari 2021

Schade door rellen bij station Eindhoven kost tonnen

Schade door rellen bij station Eindhoven kost tonnen
Het herstellen van het Centraal Station Eindhoven gaat nog weken, zo niet maanden duren. Dat maakt ProRail vandaag bekend. Tijdens de rellen van gisteren is er voor tonnen aan schade aangericht. Aan het station, en aan de winkels van binnen.
Lees verder

Honderdduizend noodzakelijke operaties uitgesteld
Zeker 100-duizend noodzakelijke operaties zijn vorig jaar uitgesteld vanwege de corona-epidemie. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Verenigingen voor Anesthesiologie en Heelkunde.
Lees verder

Fraude schiet door het dak in 2020
In 2020 werd voor meer dan 41 miljoen euro schade gemeld bij de Fraudehelpdesk. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2019, toen het nog om ruim 26 miljoen euro ging.
Lees verder

Brede steun voor rapport over arbeidsmigratie
Het rapport Geen Tweederangsburgers van de commissie Roemer over de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten kan rekenen op de steun van D66, CDA, PvdA, GroenLinks en SP. Dat bleek tijdens het Arbeidsmarktdebat van BNR. Van de zes deelnemers aan het debat gaf alleen Judith Tielen van de VVD...
Lees verder

Boa's mogen voor het eerst handhaven
De avondklok geldt al een paar dagen, maar afgelopen avond en nacht mochten de boa's hierop voor het eerst handhaven. En in het uiterste geval kunnen ze ook boetes uitdelen. Voor bestrijding van de rellen zijn ze onvoldoende uitgerust, zegt Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA Bond.
Lees verder

Saskia Egas Reparaz nieuwe topvrouw Hema
Hema heeft een nieuwe topvrouw: Saskia Egas Reparaz. Ze volgt Tjeerd Jegen op. Hiervoor was Egas Reparaz de baas van de Etos. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Het is voor het eerst in honderd jaar dat de bestuursvoorzitter van Hema een vrouw is.
Lees verder

EC wil uitgebreidere verantwoording AstraZeneca
De Europese Commissie wil meer uitleg van AstraZeneca over waar bestelde vaccins gebleven zijn. Dat zegt Eurocommissaris Stella Kyriakides na een eerste gesprek met het bedrijf.
Lees verder

Hoe repareer je schade aan zelfrijdende auto's?
Een deuk in de auto na een ongelukje met inparkeren of het hele huis onder water na een hevige lekkage. Wat zijn de meest voorkomende schades en met welke technieken repareer je deze mankementen?
Lees verder

Eerste Kamer stemt vandaag over correctief referendum
De Eerste Kamer stemt vandaag in de Ridderzaal over het correctief referendum. Het is vooral een spannende dag voor SP-Kamerlid Ronald van Raak, de indiener van deze grondwetswijziging, die hier al jaren van droomt - en zich gesteund ziet door het rapport van de staatscommissie Remkes.
Lees verder

Nederland nadrukkelijk op de kaart bij Big Farma
Nederland is zeer in trek bij grote farmabedrijven. 'Big Pharma' kiest in toenemende mate voor Nederland om medicijnen te ontwikkelen en te produceren. En daarom investeren ze miljarden in Nederland, meldt het Financieele Dagblad na een eigen inventarisatie.
Lees verder

'Fase 3 Janssen-vaccin bijna afgerond'
De resultaten van het fase 3-onderzoek van het coronavaccin van Janssen Vaccines kunnen elk moment binnenkomen. Dat zegt Eric Snijder, hoogleraar moleculaire virologie LUMC, in BNR's Big Five van het Vaccin.
Lees verder

'Gewoon compensatie voor gedekte schade'
Ondernemers die schade geleden hebben door de rellen rondom de avondklok, worden in principe gewoon gecompenseerd, zegt het Verbond van Verzekeraars. Het enige probleem is dat niet alle ondernemers voldoende zijn verzekerd, zegt algemeen directeur Richard Weurding.
Lees verder