maandag 18 januari 2021

Regering Trump laat Chinese techreuzen toch met rust, Xiaomi wel op zwarte lijst

Regering Trump laat Chinese techreuzen toch met rust, Xiaomi wel op zwarte lijst
De regering-Trump heeft plannen om de Chinese techreuzen Alibaba, Tencent en Baidu op de zwarte lijst te plaatsen geschrapt, zo melden bronnen aan Reuters. Wel is de Chinese smartphonemaker Xiaomi op een zwarte lijst geplaatst vanwege vermeende banden met het Chinese leger.
Lees verder

Nieuwe Apple software voor Windows software in ontwikkeling
Apple wil eigen software voor muziek en podcasts gaan ontwikkelen voor de Microsoft Store. Apple begon in 2019 al met he
Lees verder

Kantoor Google ontruimd na verdachte tas
Een gebouw van Google aan Casey Avenue in Mountain View in Silicon Valley is vrijdag uit voorzorg ontruimd vanwege een verdachte tas. De Explosieven Opruimingsdienst van Santa Clara County heeft inmiddels geconstateerd dat er geen gevaar dreigt, maar blijft alert.
Lees verder

WhatsApp stelt aanpassing gebruikersvoorwaarden uit na ophef
WhatsApp stelt de aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uit omdat er veel misverstanden bij gebruikers waren over de veranderingen. De veranderingen gaan nu mei 2021 in.
Lees verder

Hopr wil Picnic voor zijn met online boodschappen in Vlaanderen
Belgiƫ krijgt er een (eerste) online super bij. Door de coronacrisis liep het project van de Limburgse ondernemer Stijn Martens vertraging op, maar nu is alles in gereedheid, vertelt hij aan Gondola.
Lees verder

Infographic: Jaaroverzicht Albert Heijn
Albert Heijn heeft 2 miljoen AH app gebruikers en zelfscan is beschikbaar in alle winkels. Twee weetjes uit Jaaroverzicht 2020 van Albert Heijn. Een jaar om nooit te vergeten. Toch was er ook ruimte voor het realiseren van nieuwe ontwikkelingen om te zorgen 'dat we er altijd en overal zijn voor onze klanten'.
Lees verder

Media Distillery bouwt aan trending topics voor tv
Technologiebedrijf Media Distillery werkt aan nieuwe technologie waarmee mediabedrijven en operators trending topics op tv kunnen signalen. Dat is een van de zaken die de kijkervaring op televisie moet gaan verrijken.
Lees verder

ABN: TMT sector toont wisselend beeld
De TMT sector liet in 2020 een gemengd beeld zien, zo schrijft ABN in het vandaag verschenen rapport. 'De stand van Telecom, Media & Technologie'. Tv-producenten, omroepen en de IT-branche plukken de vruchten van digitalisering, maar de telecombranche weet hier slechts beperkt van de profiteren door toenemende digitale communicatie.
Lees verder

Adcombi opent kantoor in Duitsland
Adcombi brengt zijn technologie voor lokaal adverteren naar Duitsland. Directeur Gerrit Reinders ziet dat merken en retailers de coronatijd gebruiken om zich te bezinnen op hun overgangsstrategie voor digitale transformatie.
Lees verder