vrijdag 22 januari 2021

'Overheid moet geen private schulden kwijtschelden'

'Overheid moet geen private schulden kwijtschelden'
Het is geen goed idee om in het kader van de kinderopvang-toeslagenaffaire ook private schulden kwijt te schelden. Dat zegt Michaël Brouwer, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. 'Geef deze burgers de persoonlijke aandacht die past bij een genoegdoening op dit...
Lees verder

'Nog eens 1000 banen weg bij KLM'
Bij KLM moeten nog eens 1.000 personeelsleden vertrekken. Dit meldt KLM. De maximaal 1000 man personeel die extra moet vertrekken betreft voor de helft cabinepersoneel. Daarnaast gaat het om 100 piloten en 200 tot 400 medewerkers op de grond.
Lees verder

Timmermans vandaag met Kerry om tafel over klimaat
Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie en Eurocommissaris van Klimaat, maakt haast met een hernieuwde klimaatsamenwerking met de VS. Voor vanmiddag staat al een overleg op de agenda met John Kerry, de kersverse Amerikaanse klimaatgezant.
Lees verder

Steunpakket wordt met 7,6 miljard uitgebreid en verlengd
Er komt voor 7,6 miljard euro aan extra steunmaatregelen omdat de lockdown langer duurt. Dit heeft de minister van Economische Zaken Bas van 't Wout zojuist bekend gemaakt op een persconferentie. De maatregelen hebben betrekking op zowel grote als kleine bedrijven als op starters. Er komt ook een...
Lees verder

Werkgevers tevreden met extra steun
Voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversvereniging VNO-NCW is tevreden met het pakket aan steunmaatregelen die de ministers Van 't Wout, Koolmees en Hoekstra zojuist presenteerden. 'Er is tot het einde toe stevig onderhandeld, vanzelf ging het niet, maar we zijn heel tevreden met wat er ligt.'
Lees verder

'Overheid moet tegenwicht krijgen uit Kamer'
Terwijl het rapport Ongekend Onrecht uitkwam, en iedereen zich druk maakte om de toeslagenaffaire werd er in de Tweede Kamer ingestemd met een wet die dit soort praktijken nog wel eens erger zou kunnen maken. Scheidend D66-Kamerlid Kees Verhoeven houdt de techsector in de gaten. 'Bij technologie...
Lees verder

Veilig stemmen is voor gemeenten lang niet vanzelfsprekend
Gemeenten worstelen nog enorm om alle extra maatregelen voor elkaar te krijgen die nodig zijn om in maart Tweede Kamerverkiezingen te kunnen houden. Maar er is geen weg meer terug, zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tegen BNR.
Lees verder

Biden geeft economie boost
President Biden probeert de Amerikaanse economie weer nieuw leven in te blazen. Hij tekent vandaag twee executive orders die allebei in het teken staan van hulp aan het armste deel van de bevolking.
Lees verder

Gaan we ons aan de avondklok houden?
Morgenavond gaat de avondklok in. We mogen dan van 21:00 uur tot 04:30 uur ons huis uit. De vraag is alleen: gaan we ons aan die avondklok houden?
Lees verder

Huizenprijzen blijven maar stijgen
Koopwoningen waren eind vorig jaar maar liefst 8,3 procent duurder dan een jaar daarvoor, ondanks de coronacrisis. Ook het aantal transacties nam toe, blijkt uit cijfers van het CBS en Kadaster.
Lees verder

Antistoffen tegen corona nu bij één op de acht Nederlanders
Eén op de acht Nederlanders, ruim 13 procent, heeft inmiddels antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van bloedbank Sanquin onder duizenden bloeddonoren. Dat betekent dat zo'n 2,3 miljoen Nederlanders immuniteit hebben tegen het coronavirus.
Lees verder

Cabinepersoneel KLM wil van sneltest af
KLM staat voor een enorme uitdaging nu ook het cabinepersoneel vanaf morgen een negatieve coronasneltest moet kunnen laten zien. Dit cabinepersoneel is nu petities gestart om van die verplichte sneltests af te komen, schrijft De Telegraaf.
Lees verder