dinsdag 26 januari 2021

Ontslagen bij maaltijdbezorger Postmates

Ontslagen bij maaltijdbezorger Postmates
Uber heeft 15 procent van het personeel van maaltijdbezorger Postmates op straat gezet, in totaal 185 banen, zo melden ingewijden tegen The New York Times.
Lees verder

JouwWeb verdubbeld tot 50.000 klanten
Websiteplatform JouwWeb uit Eindhoven heeft het aantal klanten in het afgelopen jaar ruim zien verdubbelen tot nu 50.000. Een groot deel van de nieuw gebouwde websites betreft webwinkels.
Lees verder

Vierde IoT-satelliet Hiber gelanceerd
Het Nederlandse satellietbedrijf Hiber heeft zijn vierde IoT-node in een baan om de aarde gebracht.
Lees verder

41 miljoen euro schade gemeld bij Fraudehelpdesk
Afgelopen jaar werd voor meer dan 41 miljoen euro aan schade door fraude gemeld bij de Fraudehelpdesk. In 2019 was dit nog ruim 26 miljoen.
Lees verder

Nieuw managementteam voor dentsu media Nederland
De mediatak van dentsu Nederland heeft een nieuw managementteam aangesteld dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding over bureaus iProspect, Carat, dentsu X, Vizeum, Posterscope en dentsu data labs.
Lees verder

Google toont Chromes opvolger van 3rd party cookies
Google heeft zojuist zijn visie gegeven op het reclamesysteem dat de 3rd party cookie kan vervangen. Het werkt met algoritmes in de browser en generieke doelgroepanalyses en targeting, via API's, in Googles cloud.
Lees verder

GGD-medewerkers aangehouden voor datadiefstal
De politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden op verdenking van computervredebreuk. De mannen worden verdacht van het te koop aanbieden van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor Covid-19 testen.
Lees verder

Online kledingwinkel Boohoo koopt warenhuis Debenhams
De internationaal werkende Britse webwinkel Boohoo.com koopt de online activiteiten en merkrechten van de - letterlijk - eeuwenoude warenhuisketen Debenhams.
Lees verder

Online winkelgedrag verandert door coronavirus
De Nederlandse consument winkelt tegenwoordig meer online in de ochtend, tijdens werktijden, en minder in de avonduren. Die tijd lijkt gereserveerd voor privé vermaak. Men is ook minder mobiele gadgets gaan kopen in 2020.
Lees verder