donderdag 21 januari 2021

Nieuwe versie Chrome nu echt zonder Flash

Nieuwe versie Chrome nu echt zonder Flash
Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht waarin de ondersteuning voor Adobe Flash Player volledig is verwijderd.
Lees verder

Bezorgen tijdens avondklok is toegestaan
Bezorgdiensten mogen ook tijdens de avondklok gewoon aan de deur verschijnen. Dat heeft premier Rutte zojuist bevestigd tijdens de persconferentie over de voorgenomen avondklok. Afhalen is echter niet toegestaan na kwart over acht.
Lees verder

Joe Biden: nieuw tijdperk voor tech?
De nieuwe president Joe Biden zal zijn aandacht voorlopig niet richten op techzaken, zoals netneutraliteit, breedband in het landelijk gebied en online privacy. Bidens aanwezigheid in de Oval Office in de komende vier jaar zal naar verwachting niettemin een grote invloed hebben op de sector.
Lees verder

250 miljard dollar aan transacties via WeChat
Het Chinese WeChat faciliteerde vorig jaar maar liefst 250 miljard dollar aan transacties via zijn miniprogramma's, diensten om kleren te kopen, boodschappen te bestellen en taxi's te reserveren.
Lees verder

Betalingen met iDEAL in 2020 dertig procent hoger
Het aantal betalingen en de omzet met iDEAL zijn het afgelopen jaar explosief gestegen, met meer dan 30 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. In de lockdown-maand december waren die groeipercentages zelfs hoger dan 40 procent. Dat meldt Currence, het bedrijf achter iDEAL.
Lees verder

Amazon klaagt EU-antitrusttoezichthouders aan wegens dubbele concurrentiezaak
Amazon heeft het Europese Hof gevraagd om de Italiaanse mededingingswaakhond uit te sluiten in een breder mededingingsonderzoek naar Amazon door EU-toezichthouders.
Lees verder

Dronter gezin regelmatig slachtoffer van vermelding geografisch IP adres
Een gezin uit Dronten wordt regelmatig bedreigd vanwege de vermelding van een geografisch IP adres door Google. Zo ook deze week weer, toen demonstranten die tegen de coronamaatregelen zijn op zoek gingen naar de mensen achter de anonieme site Videre, die tegenstanders van de coronamaatregelen op de korrel neemt.
Lees verder

Amazon vraagt Duitse uitzendlicentie aan
Amazon heeft een uitzendlicentie voor televisie aangevraagd voor Duitsland. Het gaat waarschijnlijk om een streamingkanaal voor de Champions League.
Lees verder

ING: Pakketvervoer bouwt voort op impuls van 2020
Het pakketvervoer en de e-commerce logistiek waren in 2020 het grote lichtpunt voor de transport en logistieksector. De toch al forse groei van e-fulfilment kreeg eind 2020 opnieuw een nieuwe impuls, waarmee het aantal in Nederland bezorgde pakketten ruimschoots boven de 500 miljoen uitkwam. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht transport en logistiek van ING Economisch Bureau.
Lees verder