woensdag 20 januari 2021

Nieuwe lichting meest veelbelovende scale-ups geselecteerd voor Rise Programma

Nieuwe lichting meest veelbelovende scale-ups geselecteerd voor Rise Programma
BOTS, ChannelEngine, Convious, Crisp, Meetingselect, Media Distillery, Social Database, Swipeguide, Plotwise en Wonderflow zijn door een jury onder leiding van Special Envoy van Techleap.nl, Constantijn van Oranje, geselecteerd voor de derde batch van het Techleap.nl Rise Programme.
Lees verder

Duitse topambtenaar: cookiebanners moeten toegankelijker
Een topambtenaar van het Duitse federale Ministerie van Justitie wil dat gebruikers in de toekomst makkelijker cookies kunnen weigeren.
Lees verder

Controle Inspectie SZW bij distributiecentra en maaltijdbezorging
De Inspectie SZW blijft de komende weken controleren of distributiecentra en maaltijdbezorging zich aan de regels houden van gezond, veilig en eerlijk werk. Gezien de lockdown zal er extra druk zijn in deze sectoren om aan alle vraag te voldoen.
Lees verder

Turks advertentieverbod voor Twitter, Periscope en Pinterest
Twitter, Periscope en Pinterest mogen geen advertenties in Turkije meer verkopen omdat ze er niet in slaagden om lokale vertegenwoordigers in Turkije aan te stellen onder een nieuwe wet op sociale media.
Lees verder

Inwerkingtreding Wet kansspelen op afstand op 1 april 2021
De wet Kansspelen op afstand zal naar verwachting op 1 april 2021 in werking treden. Dit is een maand later dan de bedoeling was. Daardoor schuift de opening van de online kansspelmarkt ook een maand naar 1 oktober 2021. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de nieuwe inwerkingtredingsdatum.
Lees verder

De VS willen dat Australië omstreden mediawet schrapt
De Amerikaanse regering heeft Australië gevraagd om voorgestelde wetten die Facebook en Google dwingen om te betalen voor nieuws afkomstig van de lokale media te schrappen.
Lees verder

Stichting Anton Dreesmann benoemt nieuwe Bijzonder Hoogleraar Retail Marketing
Corine Noordhoff wordt per 1 maart 2021 aangesteld als Bijzonder Hoogleraar Retail Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Anton Dreesmann Leerstoel voor Retail Marketing.
Lees verder

PostNL benoemt Bart Delmulle als Chief Digital Officer
PostNL heeft Bart Delmulle benoemd als Chief Digital Officer en lid van het Executive Committee.Delmulle is nu partner van het Brusselse kantoor van management consulting firma Bain & Company.
Lees verder

LG overweegt de smartphonemarkt te verlaten
LG, de Zuid-Koreaanse rivaal van Samsung, overweegt om de smartphonemarkt te verlaten, zo blijkt uit een brief verzonden door CEO Kwon Bong-seok aan werknemers.
Lees verder