woensdag 13 januari 2021

Nieuwe directeur National Economic Council: bijsturing Amerikaanse techbedrijven wenselijk

Nieuwe directeur National Economic Council: bijsturing Amerikaanse techbedrijven wenselijk
In het beleid ten aanzien van techbedrijven is bijsturing noodzakelijk om tegemoet te komen aan zorgen die ook onder Amerikanen leven. Dat vertelde de nieuwe directeur van de National Economic Council (NEC), het belangrijkste forum voor economische beleidskwesties in de VS, gisteren aan Gary Shapiro, directeur van de Consumer Electronics Show (CES).
Lees verder

500 miljoen gebruikers voor Telegram
Telegram heeft inmiddels 500 miljoen gebruikers, mede dankzij de nieuwe privacy voorwaarden van WhatsApp waarmee veel gebruikers niet kunnen leven.
Lees verder

Bijna 180 miljoen bestellingen voor Just Eat Takeaway in vierde kwartaal
Just Eat Takeaway realiseerde in het vierde kwartaal een ordergroei van 57 procent, deels als gevolg van de coronacrisis waardoor meer mensen eten bestelden. Het handelsvolume van alle aangesloten restaurants bedroeg 68 procent. Dat heeft het gefuseerde bedrijf vanochtend bekend gemaakt.
Lees verder

Nieuwe ingrijpende btw-regels voor grensoverschrijdende e-commerceleveringen op komst
Thuiswinkel.org wijst ondernemers alvast op nieuwe btw-regels voor grensoverschrijdende leveringen naar andere EU-landen die 1 juli ingaan. Webwinkeliers doen er verstandig aan om nu al actie te ondernemen, zegt de organisatie.
Lees verder

Belastingontwijking Google leverde Nederland ruim 25 miljoen euro op
Google sluisde in acht jaar tijd 128 miljard euro via een Nederlands dochterbedrijf naar belastingparadijs Bermuda. Dat leverde de Nederlandse Belastingdienst tussen 2012 en 2019 ruim 25 miljoen euro op. Dat blijkt uit het laatst gepubliceerde jaarverslag van het Nederlandse dochterbedrijf, waaruit de NOS citeert.
Lees verder

Original Prusa Mini: printer to the People
Twee jaar geleden werd een gouden toekomst voorspeld voor 3D-printen. Het was de toekomst voor retail, het onderwijs, laboratoria en de rest van de wereld. We keken naar de replicator uit Star Trek. Althans, de verbeelding ervan.
Lees verder

Buckaroo opent kantoor in Brussel
Payment service provider Buckaroo opent vandaag een kantoor in Brussel. Het zit Belgiƫ als een groeimarkt en zoekt daarom lokale aanwezigheid.
Lees verder

CES 2021: dunste ThinkPad ooit
Lenovo onthult zijn dunste ThinkPad ooit: de ThinkPad X1 Titanium Yoga. De laptop is bekleed met titanium materiaal, is iets meer dan 11 mm dun en heeft een 3:2 verhouding 13,5-inch low power display, samen met Dolby Vision HDR ondersteuning en een Dolby Atmos Speaker System.
Lees verder

CEO specialist Seeders opent nieuwe vestiging in Belgiƫ
Online marketing bureau Seeders opent een vestiging in Antwerpen. Men wil Belgische bedrijven helpen met SEO diensten, vooral linkbuilding.
Lees verder