donderdag 21 januari 2021

"Met een dorpsmolen betrekken we omwonenden bij het project"

"Met een dorpsmolen betrekken we omwonenden bij het project"

In de Bommelerwaard, tussen de A2 en het spoor, verrijzen 3 windturbines. Eén daarvan zal verkocht worden aan omwonenden, zodat zij een dorpsmolen krijgen. Het is een nieuwe manier om de lasten en lusten van windmolens beter te verdelen over de omgeving.

Het windpark Bommelerwaard-A2 is een initiatief van Windunie en 5 lokale agrarische ondernemers uit het gebied. Die ondernemers hebben Windunie in eerste instantie benaderd voor advies bij de ontwikkeling van het park. RVO verstrekte namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een subsidie voor het windpark.

Lees verder

Webinar Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw 2021

Bent u actief in de scheepsnieuwbouw, -ombouw of offshoreconstructies? Wilt u hierbij ervaring opdoen met het toepassen van duurzaamheid bevorderende innovaties? Dan is de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) misschien iets voor uw bedrijf. Meer weten? Meld u dan aan voor deze informatiebijeenkomst.

Lees verder

Strokenteelt voor meer biodiversiteit

Bent u akkerbouwer en wilt u meehelpen de biodiversiteit te vergroten? Dan kunt u kiezen voor strokenteelt op uw percelen.

Lees verder

Workshop Van droge doelen naar visie en veerkracht

Hoe behaalt u als overheid of bedrijf resultaten op circulariteit, impactondernemen, energietransitie, gezondheid en of klimaatadaptatie? Schrijf u in voor de online workshop Van droge doelen naar visie en veerkracht op op 5 februari van 14.00 tot 15 uur. Dan leert u hier van alles over.

Tijdens de online workshop behandelen we de bewezen hands-on-aanpak. De Participatietafel Circulaire Economie van DuurzaamDoor en AmbassadorWise deden onderzoek naar wat werkt bij de pioniers in de nieuwe economie en trokken lessen in samenwerking met onder andere Universiteit Nyenrode.

Lees verder

Ruim 18 miljoen uit Europa voor 3 Nederlandse innovatieve scale-ups
Horizon Europe thumb

Via de allerlaatste ronde van het EIC Accelerator programma van Horizon 2020 haalden 3 Nederlandse innovatieve scale-ups ruim € 18 miljoen op.

Lees verder