maandag 25 januari 2021

'Meer ruimte nodig voor zzp'ers tijdens avondklok'

'Meer ruimte nodig voor zzp'ers tijdens avondklok'
Zzp'ers moeten tijdens de avondklok makkelijker op pad kunnen, vindt de Vereniging Zelfstandigen Nederland. De belangenorganisatie vraagt het kabinet om met een speciale zelfstandigenverklaring te komen.
Lees verder

Philips hoopt acquisities af te ronden in Q1
Medisch technologiebedrijf Philips is vorig jaar gegroeid, ondanks een moeilijke start van het jaar door de coronacrisis. In het slotkwartaal versnelde de groei, waardoor ook voor het hele jaar de omzet en winst vooruitgingen. Het tweede kwartaal was heel erg moeilijk maar door heel snel...
Lees verder

'Gebruik woord burgeroorlog bevestigt verzetsrol'
Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven had beter niet het woord burgeroorlog kunnen gebruiken, zegt José Sanders, hoogleraar Narratieve Communicatie aan de Radboud Universiteit in BNR's Big Five.
Lees verder

Aantal buitenlandse toeristen daalde met 65 procent in 2019
Er kwamen het afgelopen jaar ruim 13 miljoen minder buitenlandse toeristen naar Nederland, een afname van 65%. Dat blijkt uit cijfers van het NBTC, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.
Lees verder

Nederlands-Frans conflict rond Photonis
De toekomst van het Franse-Nederlandse technologiebedrijf Photonis heeft geleid tot een conflict tussen de twee landen. Het bedrijf dat sensoren voor militaire nachtkijkers maakt zou worden overgenomen door een Amerikaanse technologiebedrijf, maar dat wilden de Fransen niet.
Lees verder

Aantal buitenlandse toeristen daalde met 65 procent in 2020
Er kwamen het afgelopen jaar ruim 13 miljoen minder buitenlandse toeristen naar Nederland, een afname van 65%. Dat blijkt uit cijfers van het NBTC, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.
Lees verder

Liveblog | Vaccinatieplannen overhoop; tempo omlaag door minder leveringen
Het tempo van vaccineren zal omlaag gaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder vaccins kan leveren. Dat zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, die over de aanpak van het coronavirus gaat.
Lees verder

Vanavond: Het Nationale Arbeidsmarktdebat
Hoe komen vast en flex dichter bij elkaar? Hoe zorg je dat (om)scholing nu echt wordt opgepakt en dat iedereen duurzaam inzetbaar blijft? En wat moet er gebeuren om misstanden rond de woon- en werkomstandigheden voor arbeidsmigranten aan te pakken? Daarover gaat Het Nationale Arbeidsmarktdebat,...
Lees verder

Politiechef: Verbied demonstraties uit medische noodzaak
Er zijn in totaal 5765 duizend mensen bekeurd voor het niet naleven van de avondklok. Dat maakt de politie vandaag bekend. De politie zet extra capaciteit in om de avondklok te kunnen handhaven, maar waarschuwt wel dat veiligheidsregios zelf ook moeten ingrijpen.
Lees verder

AstraZeneca levert minder vaccins; tempo vaccineren omlaag
Het vaccinatietempo gaat nog verder omlaag. Dat heeft Hugo de Jonge vanmiddag gezegd. Aanleiding zijn productieproblemen bij AstraZeneca waardoor Nederland flink minder vaccins krijgt.
Lees verder

'Extra maatregelen scholen bij heropening'
Als de scholen eenmaal open gaan, dan moeten er extra maatregelen ingevoerd worden om dat veilig te kunnen doen. Dat zegt Patricia Bruijning, kinderarts en epidemioloog bij het UMC Utrecht, in de podcast Topgast. Bruijning is betrokken bij een experiment op het uitvoeren van sneltesten op...
Lees verder

'Amsterdammer wíl AEB eigenlijk niet verkopen'
Als Beelen Groep de Amsterdamse afvalcentrale AEB had overgenomen, was de Amsterdamse burger goedkoper uit geweest. Maar de deal kwam nooit tot een afronding. Achteraf tot opluchting van voormalig eigenaar Wim Beelen, al was het een prachtige aanvulling geweest op de bedrijvenportefeuille. 'Mijn...
Lees verder