donderdag 7 januari 2021

"Klimaatbestendig bouwen is noodzakelijk en economisch rendabel"

"Klimaatbestendig bouwen is noodzakelijk en economisch rendabel"

In de Rotterdamse Rijnhaven wordt een staaltje van klimaatbestendig bouwen in de stad gerealiseerd: het Floating Office. Dit geheel houten kantoor van drie verdiepingen hoog wordt op het water gebouwd en voorziet zichzelf van duurzame energie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Global Center on Adaptation hier zijn wereldwijde hoofdkwartier in huisvest.

Lees verder

Ontdek uw kansen op de biogasmarkt in Frankrijk

Heeft u ambities in de Franse biogas-sector? Meld u dan nu aan voor het webinar van 28 januari, waarin de marktstudie biogas in Frankrijk wordt gepresenteerd!

In de marktstudie is onderzocht wat de middellange- en langetermijnkansen voor Nederlandse ondernemers in de Franse biogas-sector zijn. Het rapport is bedoeld voor Nederlandse ondernemers die apparatuur en machines willen exporteren voor biogasproductie.

Lees verder

Octrooiblog: 5 slimme kledingstukken

Steeds meer mensen hebben een slim apparaat in huis, zoals een slimme thermostaat, wasmachine of deurbel. Ook onze kleding wordt intelligent en dat is echt een groeimarkt.

Lees verder

Direct aan de slag met circulair inkopen

Meters maken in de circulaire economie? Op 3 februari kunt u deelnemen aan de online sessie Direct aan de slag met circulair inkopen.

Tijdens deze sessie lichten PIANOo/RVO, Rijkswaterstaat en MVO Nederland circulair inkopen toe.

Programma

Door inkoop kunt u veel invloed hebben op succesfactoren als ketensamenwerking, transparantie en innovatie. Wat zijn de eerste stappen in het inkoopproces? Als inkopers, contractmanager of duurzaamheidsco├Ârdinator krijgt u tips om u op weg te helpen.

Lees verder

Nederland trapt techbeurs CES af met meeste deelnemers ooit

Op maandag 11 januari 'vertrekken' ruim 90 Nederlandse bedrijven naar de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES).

Lees verder