vrijdag 8 januari 2021

Is Trump nog wel in charge? Of is het 25ste Amendement gebruikt?

Is Trump nog wel in charge? Of is het 25ste Amendement gebruikt?
De positie van president Trump ligt onder vuur na de rellen en de bestorming van het Capitool gisteren. Het 25e Amendement waarmee de president zijn macht ontnomen kan worden zingt de hele dag al rond. 'Het rommelt enorm, ook over impeachment', zegt data-wetenschapper bij het Den Haag Centrum voor...
Lees verder

'Complete shock, unbelief'
Wat hebben het Friesche Steenwijkerwold en Martin Luther King gemeen? Harcourt Klinefelter. Klinefelter was tot vlak aan de dood van Martin Luther King in 1968 diens perswoordvoerder. Tegenwoordig is hij predikant in ruste, verslaggever Martijn de Rijk zocht hem op. Hoe beleefde hij de bestorming...
Lees verder

Meerderheid in Senaat gaat Biden opbreken
President-elect Joe Biden wil het land straks verenigen, maar of dat lukt is hoogst onzeker. Sterker nog: de Democratische meerderheid in de Senaat zou weleens heel nadelig kunnen uitpakken voor die ambitie, zegt Amerika-deskundige Koen Petersen in BNR's De Wereld.
Lees verder

OMT bekijkt extra maatregelen scholen
Het Outbreak Management Team overlegt vandaag over extra maatregelen op scholen. Kinderen zijn mogelijk veel vatbaarder voor de nieuwe coronamutatie dan voor de oude variant. Maar over de verspreiding van de 'Britse variant' is nog veel onduidelijk.
Lees verder

'Waar blijft landelijke coördinatie GGD's?'
Het vinden van vaccinatiemedewerkers is geen probleem, maar uitzendbureaus missen landelijke coördinatie vanuit de GGD's. Het personeel staat in de startblokken, maar de GGD's houden zich nog op de vlakte, blijkt uit navraag van BNR. En dat terwijl vanaf 15 januari alle vaccinatielocaties open zijn.
Lees verder

Banken sluiten alle sealbag-geldautomaten
Alle banken zetten op advies van de politie per direct alle ruim 500 geldstortautomaten uit waarbij gebruik wordt gemaakt van een sealbag. Dat is een speciale zak waarin ondernemers geld kunnen storten. Het besluit is genomen na een nieuwe vorm van plofkraak, eerder deze week.
Lees verder

Trump erkent nederlaag
President Trump heeft zijn verkiezingsnederlaag erkend. Dat deed hij in een video op Twitter. Hij riep zelfs op tot samenwerking bij het verslaan van het coronavirus en het herstel van de economie. Intussen is Onderwijsminister Betsy DeVos opgestapt vanwege Trumps rol in de bestorming van het...
Lees verder

Boeing schikt met Justitie VS over 737 MAX
Boeing moet een boete betalen van meer dan 2,5 miljard dollar aan het Amerikaanse ministerie van Justitie vanwege de crashes met de 737 MAX-toestellen. Het bedrijf en de overheid hebben een schikking getroffen.
Lees verder

EU verdubbelt aantal Pfizer-doses
De Europese Unie koopt nog eens 300 miljoen doses van het vaccin van BioNTech en Pfizer, het eerste dat in de EU mag worden gebruikt. Dat zegt Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen.
Lees verder

'Verlenging lockdown kost retailers de kop'
Een verlenging van de lockdown zou voor veel winkeliers het einde kunnen betekenen. Dat zegt Michiel Witteveen, CEO van Mirage Retailgroup en eigenaar van Blokker, in BNR Zakendoen.
Lees verder

Niet genoeg vaccin voor verpleeghuispersoneel
Zo goed als alle beschikbare tijden voor verpleeghuismedewerkers om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, zijn volgeboekt.
Lees verder

Toelevering vaccins bottleneck op vaccineerlocaties
De twee priklocaties van de GGD in Utrecht en Rotterdam zijn vanochtend begonnen met vaccineren tegen het coronavirus. De komende tijd worden honderden zorgmedewerkers per dag ingeënt in zowel de Expo Houten als Rotterdam The Hague Airport. De levering van de vaccins zijn de grote bottleneck, zegt ...
Lees verder