donderdag 14 januari 2021

Horeca hoopt op meer perspectief van kabinet

Horeca hoopt op meer perspectief van kabinet
De verlenging van de lockdown betekent wéér slecht nieuws voor horecaondernemers. De horeca zal voorlopig dichtblijven. Vandaag overlegt de algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland, Dirk Beljaarts, met het kabinet over de coronamaatregelen.
Lees verder

'Hema heeft problemen over zichzelf afgeroepen'
Hema schrapt per direct alle bestellingen tot half april bij zijn leveranciers, meldt Trouw. De krant heeft een brief in handen die Hema heeft verstuurd naar zijn belangrijkste leveranciers in Azië. De leveranciers hoeven ook geen nieuwe bestellingen te verwachten.
Lees verder

Capitool-bestorming is aanslag op digitale veiligheid, Nederland gewaarschuwd
De bestorming van het Capitool in Washington DC heeft grote gevolgen voor de computersystemen van de Amerikaanse overheid. Ook bedrijven en overheidsinstanties in Nederland moeten hier lering uit trekken, vertelt cybersecurity-expert Ralph Moonen bij BNR.
Lees verder

Duitse economie krimpt minder sterk dan verwacht
De Duitse economie is vorig jaar met 5 procent gekrompen, zo meldt het Duitse federale statistiekbureau op basis van een voorlopige schatting. Volgens hoofdeconoom Carsten Brzeski van ING Duitsland valt de schade best mee.
Lees verder

'Gesprek bij koffiemachine drijvende kracht achter innovatie'
Zelfs binnen een hardcore engineering community als ASML is de mix van culturen en manieren van denken cruciaal voor het ontstaan van briljante ideeën, zegt Jos Benschop, senior vicepresident technologie bij de chipmachinefabrikant. Die creativiteit, gecombineerd met goede innovatiebudgetten, moet...
Lees verder

Vissers in de hoek waar de klappen vallen
Tot op het laatste moment vochten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk om de visserij in de Brexit-onderhandelingen. Er is een deal, maar zowel de vissers in de EU als in het VK zijn niet tevreden. 'Nederlandse vissers hebben daar een grote veer in gelaten', zegt directeur Pim Visser van...
Lees verder

'EK-steden klaar voor wedstrijden met publiek'
Amsterdam en de andere speelsteden van het EK voetbal zijn klaar voor de organisatie van de wedstrijden mét publiek, komende zomer. Daar hoeft op korte termijn nog geen definitief besluit over te worden genomen, maar met alle scenario's wordt rekening gehouden: van wedstrijden zonder publiek tot...
Lees verder

Wie volgt Lodewijk Asscher op?
Het vertrek van PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher komt hard aan in Den Haag. Zijn Tweede Kamerfractie bleef hem steunen, toch stapte Asscher vanochtend op als partijleider, na groeiende kritiek binnen de PvdA over zijn rol - als minister van Sociale Zaken - in de toeslagenaffaire.
Lees verder

Meelworm is nu officieel voedsel
De meelworm is nu officieel goedgekeurd door het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid als volkomen veilig voor menselijke consumptie. Reden voor verslaggever Martijn de Rijk om naar het Brabantse Oostelbeers af te reizen, waar Remco Mensinck al 2 jaar een experimentele meelwormenkwekerij runt.
Lees verder

Huizenprijzen blijven maar stijgen
De huizenprijzen gaan door het dak. Ondanks corona stegen ze ongekend hard: met bijna 12 procent. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. Het aanbod blijft krap, er wordt te weinig gebouwd. 'Er moet een minister van Wonen komen', zegt voorzitter Onno Hoes van de NVM.
Lees verder

Strengere avondklok in Frankrijk
Vanaf zaterdag geldt in heel Frankrijk een verzwaarde avondklok en mogen de Fransen tussen 18:00 uur 's avonds en 06:00 uur 's ochtends niet meer de deur uit. Frankrijk-correspondent Eveline Bijlsma legt uit dat Macron het borrelen aan banden wil leggen.
Lees verder

'Gemeentes trekken het niet meer'
Acht op de tien gemeenten verwacht een begrotingstekort, zo blijkt uit cijfers van BDO. Eén van de gemeenten die financieel hard geraakt wordt, is Vijfheerenlanden. 'Er moet iets gebeuren', zegt burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden.
Lees verder