donderdag 14 januari 2021

Groei Just Eat Takeaway 'boven verwachting'

Groei Just Eat Takeaway 'boven verwachting'
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft in de laatste maanden van 2020 flink geprofiteerd van de wereldwijde lockdowns: het aantal bestellingen ging met 57 procent omhoog. Dat blijkt uit een tradingupdate van het bedrijf. Topman Jitse Groen noemt het 'boven verwachting'.
Lees verder

Unibail-Rodamco-Westfield op meerdere fronten geraakt door coronacrisis
Vastgoedverhuurder Unibail-Rodamco-Westfield (URW) voelt de klappen van de coronacrisis op meerdere fronten. Zo heeft URW huurkortingen aan ondernemers moeten geven, maar krijgt het ook te maken met lagere 'per-keer opbrengsten' en waardedalingen van vastgoed.
Lees verder

Kamer nog steeds verdeeld over avondklok
De Tweede Kamer is nog steeds verdeeld over de avondklok. Het kabinet heeft het OMT om een spoedadvies gevraagd om te kijken of die maatregel nodig is om de Britse variant van corona in te dammen. 'Als het aan de Kamer ligt komt 'ie er niet', zegt politiek verslaggever Thomas van Groningen.
Lees verder

Groot-Brittannië op weg naar 24/7 vaccinatie
De Britse premier Boris Johnson staat toch open voor een voorstel om rond de klok mensen te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat hangt een beetje af van de voorraad, zegt correspondent Lia van Bekhoven vanuit Londen.
Lees verder

GroenLinks wil inperking vliegverkeer: Dubbel slot op deur
Het kabinet maakt zich erg druk om de Britse variant van het coronavirus, en daarom blijft de lockdown in stand. Toch gaan er nog dagelijks vluchten die kant op en vanuit daar hierheen. Daar wil GroenLinks een verbod op. Tweede Kamerlid Suzanne Kröger wil een 'dubbel slot' op de deur.
Lees verder

Huis van Afgevaardigden stemt over tweede impeachment Trump
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is begonnen met het debat over het afzetten van president Donald Trump. De verwachting is dat de parlementariërs later op de dag stemmen over de impeachmentprocedure. 'Bizar, een president die tweemaal ge-impeached is', zegt Amerika-correspondent Jan Postma.
Lees verder

Italiaanse regering valt
Een kleine Italiaanse coalitiepartij heeft haar ministers teruggetrokken uit de regering-Conte. Het gaat om de partij Italia Viva van ex-premier Renzi. Zonder Italia Viva heeft premier Conte geen meerderheid meer in het parlement. 'Renzi heeft graag aandacht', zegt Italië-deskundige Arthur...
Lees verder

'JA21 is realistisch rechts'
De rechtse kiezer heeft volop keuze bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Naast VVD, CDA, PVV en Forum zijn er nu ook JA21, Code Oranje en misschien nog wel de partij van Otten. 'Er is voldoende draagvlak voor ons', zegt lijsttrekker Joost Eerdmans van JA21.
Lees verder

Huis van Afgevaardigden stemt voor afzetten Trump
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vindt dat president Donald Trump moet worden afgezet. De Republikein, nog een week in ambt, wordt beschuldigd van het aanzetten tot een opstand. Hij zou aanhangers hebben opgehitst het parlement in Washington te bestormen.
Lees verder

'Nationaal testweekend kan weken lucht geven'
Een nationaal testweekend waarin elke Nederlander kan worden getest op corona is een serieuze optie, in afwachting van de verwachte effecten van de vaccinaties. Dat zeggen meerdere partijen tegen BNR.
Lees verder

Verzet tegen avondklok lijkt even wat verstomd
De emotionele roep van premier Rutte om een avondklok is gehoord. Althans: hij smeekte de Tweede Kamer om de maatregel niet te blokkeren, nu het Britse coronavirus oprukt. De oppositie en D66 dienden eerder een motie in tegen de avondklok. Maar gisteravond bonden ze voorlopig wat in.
Lees verder

Duitse hoop op voortvarend vervolg 2021
Het Duitse statistiekbureau Destatis maakt straks de voorlopige BBP-cijfers van 2020 bekend. De hoop is dat de tweede golf niet zo'n impact heeft als de eerste, die overigens ook enigszins bleek mee te vallen, zegt correspondent Derk Marseille. 'Er was een keiharde daling, maar die werd ook weer...
Lees verder