zaterdag 23 januari 2021

Google sluit overeenkomst met Franse uitgevers

Google sluit overeenkomst met Franse uitgevers
Google heeft een overeenkomst gesloten met een alliantie van Franse uitgevers over betalingen voor online content.
Lees verder

Nederlanders kopen 30% meer bij buitenlandse webshops
Europese webwinkels hebben in het derde kwartaal van 2020 dertig procent meer omzet gerealiseerd bij Nederlandse consumenten. Het CBS spreekt van een trend, geen toevalligheid vanwege het coronavirus.
Lees verder

E-commercebaas Walmart stapt op
Marc Lore, de e-commerce baas van het Amerikaanse warenhuis Walmart, legt eind deze maand na vier jaar zijn functie neer.
Lees verder

H&M brengt VR-pashokjes naar de winkel
Een bodyscan laten maken en dan kledingsuggesties op maat krijgen. Dat is hoe de winkel van de nabije toekomst er bij H&M uitziet.
Lees verder

Russische online retailer Wildberries naar Duitsland
De grootste Russische online retailer Wildberries is neergestreken in Duitsland en lonkt ook naar andere Europese landen.
Lees verder

Recordhoeveelheid energie opgewekt door zonnepanelen op pakkettensorteercentra PostNL
PostNL heeft in totaal 25.208 zonnepanelen liggen op 24 pakkettensorteercentra. Daarmee is vorig jaar een recordhoeveelheid energie opgewekt. De sorteercentra hebben in 2020 gemiddeld 49 procent van de energie die ze verbruiken, zelf opgewekt. Dat is bijna 10 procent meer dan het jaar daarvoor.
Lees verder

Avondklok: geen gevolgen voor post- en pakketbezorging PostNL
PostNL zal ook na 21.00 uur de dienstverlening voorzetten, zo meldt het bedrijf. PostNL voorziet betreffende medewerkers van een werkgeversverklaring.
Lees verder

Infographic: zo voer je concurrentieanalyse uit
Deel van een social media strategie is een grondige concurrentieanalyse om te begrijpen hoe je merk is gepositioneerd ten opzichte van de belangrijkste rivalen. Je leert op deze manier veel over productiemethoden, ontwerp en ontwikkeling en hun aanpak van sociale media. In deze infographic leer je hoe je zo'n analyse moet toepassen.
Lees verder

Wat moet je als webwinkel weten over de Avondklok?
Vandaag wordt de Avondklok ingesteld, tussen 21.00 uur en 4.30. Een lastige maar begrijpelijke keuze van het kabinet om de effecten van het coronavirus maximaal in te dammen, zegt Thuiswinkel.org, de branche-organisatie voor webwinkels in Nederland. De organisatie heeft voor webwinkeliers een Q&A samengesteld met de belangrijkste vragen.
Lees verder