maandag 4 januari 2021

Eredivisie koopt Endemol uit

Eredivisie koopt Endemol uit
Eredivisie CV heeft het belang van EndemolShine (Banijay) in Eredivisie Media Marketing CV (EMM) overgenomen. EMM is verantwoordelijk voor de gezamenlijke exploitatie van de mediarechten van de eredivisie en eredivisieclubs.
Lees verder

Infographic: Crowdfundend door de coronacrisis
Na jaren van groei is in 2020 voor het eerst minder met crowdfunding opgehaald dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl. De krimp wordt veroorzaakt doordat ondernemingen tijdens de eerste lockdown veel minder geld ophaalden dan een jaar eerder. Opvallend is dat maatschappelijke projecten in diezelfde periode juist fors meer geld wisten te verzamelen.
Lees verder

Hoe internetfenomeen QAnon viraal kon gaan – en wat dat zegt over algoritmen
Een bizarre theorie over president Trump die een geheime strijd zou voeren tegen Satan-aanbiddende pedofielen – voornamelijk democraten – vond afgelopen jaar zijn weg naar een breed publiek, mede geholpen door de coronamaatregelen en de polarisatie rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tegelijkertijd legt dit het falen bloot van algoritmen die onze aandacht willen vasthouden.
Lees verder

Samsung kondigt half januari Galaxy S21-serie aan
Samsung gaat al op 14 januari zijn nieuwste Galaxy S21-serie aankondigen op een eigen evenement genaamd Welcome the Everyday Epic.
Lees verder

Pandemie domineert voorspellingen voor het komende jaar
Als we profeet Nostradamus uit de 16de eeuw mogen geloven, wordt 2021 een nog groter rampjaar dan 2020 met volgens zijn creatieve vertalers een plaag van astroïden, zombies en een verwoestende hongersnood. Maar het zou evengoed een jaar kunnen worden waarin we eindelijk weer een beetje terugkeren naar het leven dat we gewend waren. Verschillende publicaties waagden zich de afgelopen weken aan hun eigen voorspellingen. Een overzicht.
Lees verder

XXS en Cogonez vormen innovatief reclamebureau
Reclamebureau Cogonez wordt per 1 januari 2021 overgenomen door XXS Amsterdam. Door de samenwerking ligt de focus op innovatie.
Lees verder

China plaatst nog eens een half miljoen extra 5G basisstations
China is van plan om in 2021 minstens 600.000 meer 5G-basisstations te bouwen, bovenop de 700.000 die het tot nu toe al heeft geïnstalleerd.
Lees verder

Wehkamp gaat hoofdkantoor verplaatsen
Wehkamp betrekt in Zwolle een nieuw hoofdkantoor. Het huidige onderkomen voldoet niet meer aan de nieuwe wensen van de medewerkers die vaker thuiswerken.
Lees verder

Telecompaper: 6 procent van Nederlanders gebruikt 5G
Een half jaar na de introductie maakt ongeveer 6 procent van de Nederlanders gebruik van 5G. 5G wordt volgens Telecompaper vooral geassocieerd met sneller internet.
Lees verder