maandag 4 januari 2021

Bitcoin verbreekt record en stijgt boven de 30.000 dollar

Bitcoin verbreekt record en stijgt boven de 30.000 dollar
De bitcoin is op ramkoers. Al een tijd lang verbreekt het ene na het andere record. Zaterdag steeg het boven de grens van 30.000 dollar en piekte het zelfs op een bedrag van 30.500 dollar.
Lees verder

'Voorspellen goudkoers zo moeilijk dat we daarmee gestopt zijn'
Beleggers zien edelmetaal in tijden van crisis als een veilige haven en daarom is het ook in de coronacrisis ongekend druk bij goudhandelaren. Bij het Amsterdamse Goldrepublic zagen ze de omzet vervijfvoudigen.
Lees verder

'Falende aanpak obesitas onderdeel van heftigheid coronapandemie'
Als de problematiek met obesitas beter was aangepakt de afgelopen jaren, dan was de impact van de wereldwijde coronapandemie minder heftig geweest. Dat zegt Liesbeth van Rossum, hoogleraar Obesitas en internist-endocrinoloog aan het Erasmus MC, in de podcast 'Met Afvallen en Opstaan.'
Lees verder

Huizen toppolitici VS gevandaliseerd
De huizen van twee van de bekendste politici van de Verenigde Staten zijn gevandaliseerd. Het gaat om de huizen van de Republikein Mitch McConnell, leider van de Senaat, en de Democraat Nancy Pelosi, leider van het Huis van Afgevaardigden.
Lees verder

'Banken zijn niet flexibel genoeg in coronacrisis'
Banken zijn niet flexibel genoeg in deze coronacrisis. Dat zegt Robert de Boeck, directeur van MKB-investeringsmaatschappij Antea in BNR Zakendoen. 'Als banken hun oorspronkelijke aflossingsschema weer willen gaan hanteren, dan hebben we een probleem.'
Lees verder

Ook huisartsen krijgen voorrang coronavaccinatie
De huisartsen zullen met prioriteit gevaccineerd worden, zoals ook het geval is bij het ziekenhuispersoneel in de acute zorg en medewerkers van verpleeghuizen. Dat heeft de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) afgesproken met het ministerie van Volksgezondheid, meldt het op de website.
Lees verder

Trump zette official Georgia telefonisch onder druk
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een hoge verkiezingsofficial in de staat Georgia met een telefoontje onder druk gezet om de verkiezingsuitslag te wijzigen. The Washington Post heeft de hand weten te leggen op opnames van het telefoongesprek.
Lees verder

Massaschorsing bij gerechtsdeurwaarder GGN
Deurwaarderskantoor GGN heeft een grote schorsing van gerechtsdeurwaarders op zijn dak gekregen. 48 deurwaarders die in de periode 2014 tot 2018 voor GGN werkten staan een maand lang langs de kant, schrijft het Financieele Dagblad. Reden is een 'tekort' op de derdengeldenrekening van de deurwaarder.
Lees verder

D66 wil iedereen testen bij aankomst op Schiphol
Stop gemuteerde virussen aan de grens en test alle reizigers die op Schiphol binnenkomen. Dat bepleit D66. Wie naar Nederland reist moet nu een negatieve PCR-test laten zien. Het kabinet neemt de testplicht op in de Coronawet, voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden, maar dat is volgens Kamerlid...
Lees verder

Personeel lijkt bottleneck bij vaccinaties VK
Terwijl Nederland nog een paar dagen moeten wachten op de eerste vaccinatie wordt in het Verenigd Koninkrijk al begonnen met toediening van het tweede vaccin: dat van AstraZeneca-Oxford.
Lees verder

'Differentieer naar sectoren bij loonontwikkeling'
We kunnen ons opmaken voor een teleurstellend 'loonjaar'. Op basis van de cao's die de afgelopen tijd zijn afgesloten stijgen de lonen gemiddeld met zo'n 1,2 procent. Dat blijkt allemaal uit een analyse van werkgeversorganisatie AWVN, meldt het Financieele Dagblad.
Lees verder

Spannende Brexitdag in Rotterdamse haven
In de Rotterdamse haven loopt de spanning op nu de eerste werkdag sinds de Brexit is aangebroken. Tot nu toe is er nog niet heel veel te merken van het nieuwe gesternte, zegt Leon Willems van het Havenbedrijf Rotterdam. Files zijn er nog niet en het is nog behoorlijk rustig. 'We kunnen in de loop...
Lees verder