woensdag 23 december 2020

Virtual Private Network Safe-Inet uitgeschakeld

Virtual Private Network Safe-Inet uitgeschakeld
Het Virtual Private Network (VPN) Safe-Inet is uitgeschakeld. Dit gebeurde in een gezamenlijke actie van verschillende opsporingsdiensten.
Lees verder

2020: Big Tech in de vuurlinie
2020 was het jaar waarin het geduld met Big Tech opraakte. De topmannen van deze bedrijven moesten zich op Amerikaanse hoorzittingen verantwoorden en er zijn onderzoeken gestart naar machtsmisbruik in zowel Europa als de VS.  En als het aan 46 Amerikaanse staten en de FTC ligt, wordt Facebook opgeknipt.
Lees verder

Duits miljardenconcern zoomt in op Amazon.nl
Het Duitse retailconcern ANWR stelt zijn maakt het voor zijn duizenden partners makkelijk om ook op Amazon in Nederland te verkopen.
Lees verder

Innovatieve instore technologie heeft potentie
Winkeliers kunnen meer klanten trekken met innovatieve instore technologie. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek 'Meer bezoekers naar mijn winkel' van het Store Innovation Lab van de Hogeschool van Amsterdam.
Lees verder

Bedrijf achter cryptomunt XRP aangepakt door beurswaakhond
De Amerikaanse beurswaakhond SEC wil Ripple, het blockchainbetaalbedrijf dat is gekoppeld aan de cryptomunt XRP, aanpakken. Het zou niet-geregistreerde effecten ter waarde van 1,3 miljard dollar hebben verhandeld. Twee leidinggevenden zijn eveneens aangeklaagd.
Lees verder

'On demand tv levert meer op dan lineair'
Nieuwe diensten als Netflix, Disney+ en Pathé Thuis ontvangen gemiddeld per kijker meer omzet dan de publieke en commerciële omroepen uit reclame.
Lees verder

13 miljoen exemplaren verkocht van gemankeerd Cyberpunk 2077
Van het gemankeerde spel Cyberpunk 2077 zijn al meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht sinds de lancering twee weken geleden.
Lees verder

Dille & Kamille start fiets-express
Ook Dille & Kamille is een eigen bezorgdienst begonnen, in navolging van onder meer MediaMarkt en diverse boekenwinkels.
Lees verder

2020: de belangrijkste techovernames
De coronapandemie heeft nauwelijks invloed gehad op de vele techovernames in 2020, al betrof het dit keer vooral onbekende startups. Veel van deze overnames, vooral op het gebied van beveiliging, haalden het nieuws niet eens.
Lees verder