donderdag 10 december 2020

Verhoging subsidiepercentage TVL

Verhoging subsidiepercentage TVL

Op 9 december is besloten om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aan te passen. Het subsidiepercentage van de TVL wordt afhankelijk van het omzetverlies.

Lees verder

"Dankzij Eurostars kunnen wij persoonlijk behandeladvies alvleesklierkanker geven"

Omnigen zet een mix van informatica en biologie in om kankerpatiƫnten een gepersonaliseerd behandeladvies te geven. Het bedrijf ontwikkelde een digitaal platform dat de werking van een standaardbehandelmethode voor alvleesklierkanker voorspelt.

Directeur Berry Kriesels legt uit hoe dat in zijn werk gaat, welke voordelen dat oplevert en welke rol de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) speelt bij de ontwikkeling van het platform.

Lees verder

Digitale missie Kunstmatige Intelligentie Frankrijk

Bent u actief op het gebied van Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence - AI)? En wilt u R&D of zakelijke kansen in Frankrijk verkennen? Schrijf u dan in voor deze digitale AI-missie en pitch uw oplossingen voor potentiƫle zakenpartners.

Door deel te nemen kunt u de mogelijkheden voor samenwerking binnen de EU-programma's onderzoeken. Ook komt u meer te weten over de ambities van het Global Partnership on AI.

Lees verder

Webinar over energiebesparing in gebouwen in de Verenigde Staten

Wilt u meer weten over energiebesparende maatregelen in bestaande gebouwen? En wilt u zakendoen in de Verenigde Staten? Neem dan op 20 januari deel aan dit webinar.

De regio Boston wil de uitstoot van koolstofemissies (CO2) van bestaande gebouwen verminderen. Om dit te bereiken, wil het gebied de komende 30 jaar ten minste 80% van alle gebouwen renoveren.

Lees verder

Webinar Energieprestatiecontracten in het Maatschappelijk Vastgoed

Bij energieprestatiecontracten is het van groot belang dat de overheid als eerste afnemer (launching customer) optreedt. Hiermee kan zij haar beleid kenbaar maken rondom energiediensten, maar ook kan zij de markt helpen ontwikkelen. Daarnaast is professioneel opdrachtgeverschap vereist.

Bij de verduurzamingsopgave en de gewenste versnelling bleek dat opdrachtgevers nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Daarom is het Project Impuls EPC gestart. Dit project is een samenwerking tussen RVO, PIANOo en Invest-NL.

Lees verder