dinsdag 15 december 2020

Twitter neemt sociale app Squad over, Reddit koopt TikTok kloon

Twitter neemt sociale app Squad over, Reddit koopt TikTok kloon
Twitter heeft voor een onbekend bedrag het team achter de sociale app Squad overgenomen. CEO Esther Crawford en CTO Ethan Sutin en de rest van het team verhuizen mee.
Lees verder

NS: Minder balies, meer online
NS wil het aantal stations met een vaste ticketservicebalie terugbrengen van 36 naar 15. Waar in 2004 nog 63 procent van alle kaartjes aan een balie van OV Service & Tickets werd gekocht, was dat aandeel in 2019 slechts 12 procent. Tegelijkertijd kopen steeds meer reizigers hun treinkaartje online. In 2009 was dit aandeel nihil, maar in 2019 werd bijna 30 procent van alle kaartjes gekocht in de app of op NS.nl.
Lees verder

Verdachten van phishing aangehouden
De politie heeft op vrijdag 11 december twee verdachten van 17 en 19 jaar uit Den Haag aangehouden in een onderzoek naar phishing en oplichting.
Lees verder

FNV waarschuwt voor nog meer drukte in distributiecentra en bij webshops
FNV waarschuwt voor nog meer drukte in distributiecentra, webshops en bij de pakkettensorteercentra van Post.nl nu voor het eerst niet-essentiƫle winkels minstens vijf weken moeten sluiten. De werkdruk bij de postbedrijven is al hoog en zal met sluiting van de winkels verder toenemen.
Lees verder

'Voorverkoop' Playstation 5 werd dure grap
Een man die via zijn webshop pre-orders liet plaatsen voor de PlayStation 5 mag geen inbreuken plegen op de merk- en auteursrechten van Sony, zo heeft de rechtbank Amsterdam bepaald.
Lees verder

'Bestedingen aan mobiele games en app groeien dit jaar 25 procent'
De uitgaven aan mobiele games en apps zullen dit jaar met 25 procent groeien tot 112 miljard dollar, althans volgens schattingen van mobiele data onderzoeker App Annie.
Lees verder

Publiekscampagne coronavaccinatie deels online
Radio-commercials en advertenties in dagbladen vormen de aftrap van de publiekscampagne coronavaccinatie. De campagne moet eraan bijdragen dat uiteindelijk zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus.
Lees verder

Gamers houden inzamelingsactie Rode Kruis
Europese gamers houden tot en met vrijdag een inzamelingsactie voor het Rode Kruis onder hun 2,4 miljoen volgers. De actie loopt via hun kanalen op YouTube en Twitch.
Lees verder

Nederlandse startup print je persoonlijke infraroodposter
Het Nederlandse Invroheat trok al eerder de aandacht met muurposters die een slaap- of studiekamer kunnen verwarmen. Vanaf januari wordt daar via internet printing-on-demand aan toegevoegd. De superdunne panelen kunnen geheel gepersonaliseerd worden.
Lees verder