maandag 28 december 2020

Turkije neemt omstreden 'anti-terreur'-wet aan

Turkije neemt omstreden 'anti-terreur'-wet aan
Het parlement van Turkije heeft zondag een omstreden wet aangenomen die bedoeld is om 'terreur-organisaties' beter in de gaten te houden. De wet zorgt ervoor dat er meer toezicht gehouden wordt op verenigingen en andere groeperingen. Maar volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International...
Lees verder

Nederland was ambitieuzer, maar huidige Brexitdeal is 'hoogst haalbare'
Ondanks dat Nederland een ambitieuzer akkoord nastreefde, is de huidige deal het 'hoogst haalbare', stelt Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Ook al wilde Nederland er meer uitslepen, de belangen van Nederland zijn wel 'goed afgedekt',...
Lees verder

Trump toch akkoord met coronasteunpakket
President Trump heeft dan toch zijn handtekening gezet onder het coronahulppakket van 900 miljard dollar. Eerder noemde hij het plan nog 'belachelijk', omdat Amerikanen in dit plan slechts een hulpcheque ter waarde van 600 dollar krijgen.
Lees verder

'Nederland kan biotech-hub worden'
De al werkende coronavaccins komen niet uit Nederland, maar bij een volgende pandemie kan dat zomaar wél het geval zijn! Nederland is namelijk op weg om hét Biotech-land van Europa te worden! Er zijn hier nu ruim 2500 biotechbedrijven gevestigd, een verdubbeling ten opzichte van 4 jaar geleden. Dat...
Lees verder

Ook België trapt vaccinatie 'symbolisch' af
Tien Europese landen, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje, zijn gisteren begonnen met het vaccineren tegen corona. Bij onze zuiderburen wordt vandaag het startsein gegeven. De 96-jarige Jos Hermans is de gelukkige die als eerste een naald in z'n arm krijgt.
Lees verder

Aanslagpleger Nashville blies zichzelf op
De man die op Kerstochtend een bom liet afgaan in de Amerikaanse stad Nashville heeft zichzelf daarblij opgeblazen, dat meldt de FBI. Het baseert zich op menselijke resten die op de plek van de explosie zijn aangetroffen.
Lees verder

'Brexit-deal kost vissers honderden miljoenen'
De Brexit-deal kan inmiddels worden ingezien en de visserijbranche is er niet blij mee. Volgens branchevereniging Visned kost de Brexit-deal de vissers honderden miljoenen. Daarom wordt nu gezocht naar een schadevergoeding, schrijft het FD.
Lees verder

Griekenland voert defensie-investeringen op vanwege spanningen met Turkije
Griekenland verhoogt zijn defensiebudget met een derde in 2021. Door oplopende spanningen rondom de Middellandse Zee ziet het land de noodzaak van extra investeringen in de krijgsmacht.
Lees verder

Producentenvertrouwen industrie naar hoogste punt sinds maart
Ondernemers in de industrie zijn opnieuw weer wat positiever. Het producentenvertrouwen steeg van -3,8 naar -0,4 procent, meldt het CBS. Dat is de hoogste stand sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart van dit jaar.
Lees verder

ANVR: Vakanties kunnen ook goedkoper worden
Vakanties hoeven niet per se duurder te worden. De prijzen kunnen zelfs dalen, stelt Frank Oostdam, directeur van de ANVR in BNR Zakendoen. Hij reageert op Jan Henne de Dijn, topman van de D-rt Groep, voorheen D-Reizen. Die stelt in de Telegraaf dat vakanties juist flink duurder worden vanwege...
Lees verder

EU-lidstaten akkoord met Brexit-deal
Het Brexit-akkoord met de Britten is weer een stapje dichterbij. Ambassadeurs van de 27 EU-lidstaten hebben groen licht gegeven. Ondertussen spreekt een commissie in de Tweede Kamer nog over het akkoord, wat 1246 paginas telt en dus eigenlijk nog niet goed is bestudeerd.
Lees verder

'Laatste weken december enorme piek in NOW-aanvragen'
Ruim 81-duizend bedrijven hebben een aanvraag ingediend voor de derde periode van NOW-steun. Dat heeft het UWV bekendgemaakt. Het loket sloot om middernacht. Het aantal aanvragen voor steun is hoger dan in de tweede periode.
Lees verder