woensdag 9 december 2020

TU Delft stelt ‘Pro Vice Rector’ AI, Data en Digitalisering aan

TU Delft stelt 'Pro Vice Rector' AI, Data en Digitalisering aan
Het College van Bestuur van de TU Delft heeft professor Geert-Jan Houben met ingang van 1 december 2020 benoemd tot Pro Vice Rector Magnificus Artificiële Intelligentie (AI), Data en Digitalisering (PVR AI).
Lees verder

Microsoft bouwt hyperscale datacenter in Denemarken
Microsoft is van plan om een nieuw hyperscale datacenter in Denemarken te bouwen dat volledig draait op hernieuwbare energie. Het wordt de grootste investering van het bedrijf in Denemarken.
Lees verder

BMW Group migreert IT naar cloud Amazon
BMW Group migreert de kern van zijn IT-systemen naar de cloud van Amazon. De automaker wil zijn interne processen inzichtelijker maken, sneller kunnen handelen en innovatie bespoedigen.
Lees verder

MediaMonks aan de slag voor N26
De van origine Duitse bank N26 haalt MediaMonks in huis om het creatieve team te versterken. Het bureau is de wereldwijde partner van de digitale bank.
Lees verder

Google voegt ondersteuning voor Apple Music toe aan zijn slimme luidsprekers
Google voegt ondersteuning voor Apple Music toe aan zijn Google Nest-luidsprekers en andere slimme luidsprekers. In eerste instantie alleen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Japan.
Lees verder

AirPods Max officieel aangekondigd
Er gingen al geruchten dat Apple dinsdag nog een product zou aankondigen, maar het is geen nieuwe Apple TV geworden. Wel de AirPods Max, een premium hoofdtelefoon met functies die je van de AirPods kent.
Lees verder

PostNL neemt meer pakketbezorgers in loondienst
In de nieuwe cao die PostNL met de vakorganisaties is overeengekomen, is afgesproken dat het bedrijf meer pakketbezorgers in loondienst neemt en een vergoeding introduceert voor thuiswerken. De cao-partijen hebben ook afspraken gemaakt om concurrentie op arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in de pakkettensector tegen te gaan.
Lees verder

Laatste update voor Flash Player verschenen
Adobe heeft dinsdag de laatst geplande update voor Adobe Flash Player uitgebracht. Flash Player wordt nog ondersteund tot het einde van het jaar.
Lees verder

Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn
De Universiteit Twente gaat volgend jaar een locatie openen in Apeldoorn aan het Stationsplein 50. Naast de Universiteit Twente hebben ook Hogeschool Saxion, de Politieacademie, de Koninklijke Marechaussee, ROC Aventus, de Belastingdienst en een flink aantal Apeldoornse ondernemers de ambitie om op deze locatie samen te werken in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering.
Lees verder