woensdag 23 december 2020

Trump wijst steunpakket af

Trump wijst steunpakket af
De Amerikaanse president Donald Trump heeft onverwacht geweigerd om zijn handtekening te zetten onder het coronasteunpakket dat het Amerikaanse parlement maandag goedkeurde. Het pakket ter waarde van 900 miljard dollar kwam na maanden bakkeleien door het Congres. 'Een schande', noemt Trump het...
Lees verder

TLN: Grote achterstand vrachtverkeer
Het gaat dagen duren voordat de achterstanden in het vrachtverkeer van en naar Engeland is weggewerkt. Dat zegt de Britse minister van Transport. Gisterenavond werd er eindelijk een akkoord bereikt en konden de duizenden vastgelopen vrachtwegen het Kanaal weer oversteken naar het Europese vasteland.
Lees verder

Wel spoed, maar geen visum? Pech gehad
Nederlandse ondernemers die na 31 december hun werknemers naar het Verenigd Koninkrijk willen sturen, hebben een werkvisum nodig. En dat kan een acuut probleem opleveren voor spoedklussen die in het VK uitgevoerd moeten worden, zo verwachten de Nederlands Britse Kamer van Koophandel en FME, de...
Lees verder

VolkerWessels bouwt gewoon door
Bouwer VolkerWessels is de crisis tot nu toe goed doorgekomen. Dit mede dankzij het protocol Samen Veilig Bouwen. 'Daar heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de sector enorm goed mee geholpen', zegt rvb-voorzitter Jan de Ruijter van VolkerWessels. 'We hebben goed kunnen doorbouwen.'
Lees verder

Netwerk mkb'ers open voor hackers
Hackers kunnen relatief eenvoudig in de netwerken komen van duizenden mkb-bedrijven dankzij een fout van het Taiwanese Zyxel. Die heeft ook zon driehonderd Nederlandse ondernemingen als klant, meldt RTL Z.
Lees verder

Raad van State buigt zich over gaswinning Waddengebied
Mag er wel of niet naar gas geboord worden in het waddengebied? Over die vraag buigt de Raad van State zich. Zij geven straks hun oordeel in drie zaken die gaan over de gaswinning in het gebied.
Lees verder

Hausse aan hypotheekaanvragen voor verbouwing of verduurzaming woning
Het aantal hypotheekaanvragen voor de verbetering of verduurzaming van een eigen woning is dit jaar met 48 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van De Hypotheker.
Lees verder

ArboUnie: 'minder mensen melden zich ziek bij de baas'
Ondanks de tweede corona-golf ligt het aantal ziekmeldingen afgelopen kwartaal veel lager dan normaal, meldt Arbo Unie. Een paar maanden geleden signaleerde het bedrijf nog een grote piek van het aantal zieken.
Lees verder

Nederlandse nertsenhouders kunnen laatste pelsen voor goede prijs verkopen
Nertsen zijn enorme coronaverspreiders, mede daardoor sluiten alle Nederlandse fokkerijen in maart 2021 hun deuren. En nertsenhouders die tot die tijd nog wél nertsenbontjes verkopen, kunnen profiteren van een flinke prijsstijging.
Lees verder

'Dat Rutte bloemen in persconferentie noemde was goede lobby'
Premier Rutte gaf in een coronapersconferentie het advies om het thuis gezellig te maken met bloemen. 'Dat kwam door een goede lobby', zegt Marco van Zijverden, afzwaaiend topman van Dutch Flower Group. 'Dit was heel goed voor het imago van bloemen en planten.'
Lees verder

EU-diplomaat: 'brexitdeal is nabij'
EU-landen treffen voorbereidingen om morgen samen te komen mocht er vandaag een brexitdeal worden gesloten. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden. Als er vandaag een deal uitonderhandeld wordt, dan zouden deze afspraken per 1 januari in al kunnen gaan.
Lees verder

Wiebes moet terug naar tekentafel om Drentse gasvelden
De aardbevingsrisico's in de Drentse gasvelden zijn onvoldoende onderzocht. Dat zegt de Raad van State vandaag. Minister Wiebes en de NAM krijgen vier maanden de tijd om het onderzoek aan te passen of over te doen.
Lees verder