dinsdag 22 december 2020

Stijging huizenprijzen zet nog steeds door

Stijging huizenprijzen zet nog steeds door
Corona zorgt in veel sectoren voor krimp, maar niet op de huizenmarkt. Daar blijven de prijzen maar stijgen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren koopwoningen in november bijna negen procent duurder dan het jaar ervoor.
Lees verder

Ook Europese Commissie geeft groen licht voor vaccins
De Europese Commissie heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech definitief goedgekeurd. Dat maakte Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie zojuist bekend. Dit besluit volgt op het besluit van de Europese toezichthouder EMA, die het vaccin eerder vandaag goedkeurde.
Lees verder

Deskundigen: Bevolking niet minder beschermd door late start vaccinatie
Het chagrijn over de late start van de Nederlandse vaccinatie-operatie is onterecht. De bevolking zal hier niet later beschermd zijn dan in omringende landen en de kans is zelfs groot dat we het buitenland straks snel inhalen, zeggen vaccinatie-deskundigen tegen BNR. Daarmee geven ze coronaminister...
Lees verder

Provincies verhogen wegenbelasting
Bijna de helft van al onze provincies verhoogt aankomend jaar de 'provinciale wegenbelasting'. In Gelderland stijgen de opcenten het hardst. Maar in Groningen betalen autobezitters het meest aan opcenten, blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

'EU gooit vissers voor de bus'
De Britten komen met een nieuw voorstel om de Brexit-impasse te doorbreken. Ze zouden nu voorstellen dat de EU ongeveer een derde van hun omzet van in Britse wateren gevangen vis gaat inleveren.
Lees verder

'Buitenland zó ingehaald'
Nederland heeft het buitenland zó ingehaald wanneer de vaccinatie goed en zorgvuldig wordt uitgevoerd, zegt oud-hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en nu lid van het Red Team Wim Schellekens.
Lees verder

Rutte III aan zijden draadje?
Haalt het kabinet Rutte III de kerst? Dat is de vraag die inmiddels hardop wordt gesteld in Den Haag. Vanmiddag praat de regering op het Catshuis over het explosieve rapport over de toeslagenaffaire.
Lees verder

Experts: Bevolking niet minder beschermd door late start vaccinatie
Het aantal vaccins waarover Nederland in januari beschikt en de snelheid waarmee dan gevaccineerd gaat worden gaan het verschil niet maken qua besmettingen. Dit zegt hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond. Zij is één van de experts die zeggen dat de bevolking niet minder beschermd is door late...
Lees verder

'Effectiviteit vaccin is wel bewezen'
De effectiviteit van het vaccin is bewezen, 95 procent van de proefpersonen in de klinische studies is beschermd. Dit zegt moleculair viroloog Marjolein Kikkert van het LUMC in Leiden.
Lees verder

Vluchten uit Zuid-Afrika ook geweerd
Na het Verenigd Koninkrijk komt er nu ook een verbod op vluchten uit Zuid-Afrika als gevolg van de nieuwe variant van het coronavirus dat daar rondgaat. Het verbod geldt vanaf gisteravond negen uur en duurt tot uiterlijk 1 januari. D66-Kamerlid Jan Paternotte noemt het verstandig en onvermijdelijk.
Lees verder

Brits-Frans overleg hervatting vrachtverkeer
In Calais is het nog niet eerder zo stil geweest. De dag nadat de Fransen besloten om de grens met het Verenigd Koninkrijk voor 48 uur sluiten zijn er nauwelijks trucks te zien. 'Het is stil hier', zegt correspondent Kleis Jager vanuit Calais.
Lees verder

Ziekenhuizen staken planbare reguliere zorg, opschaling aantal ic-bedden
Ziekenhuizen en klinieken staken alle planbare reguliere zorg om zo personeel vrij te spelen in de rest van de zorg. Ook worden voorbereidingen getroffen om het aantal ic-bedden naar 1450 op te schalen. Ten slotte worden opnieuw patiënten naar Duitsland verplaatst.
Lees verder