woensdag 2 december 2020

Salesforce koopt Slack voor 27,7 miljard dollar

Salesforce koopt Slack voor 27,7 miljard dollar
De zakelijke chatapp Slack komt 27,7 miljard dollar in handen van Salesforce. De helft van het bedrag is in contanten, de andere helft in aandelen. Met de overname verdwijnt Slack, dat zelfstandig blijft opereren, van de beurs.
Lees verder

Airbnb gaat 10 december naar de beurs
Het wordt de laatste, maar ook meteen grootste tech IPO van 2020: Airbnb. Het Amerikaanse bedrijf (Nasdaq ABNB) wil per aandeel tussen de 44 en 50 dollar vragen. De 51,9 miljoen aandelen moeten 2,6 tot 2,85 miljard dollar opbrengen.
Lees verder

'Pakketdrukte valt in Sinterklaasweek mee'
Ondanks de pakketdrukte doen vervoerders er in deze laatste week voor Sinterklaas (week 49) gemiddeld slechts anderhalve werkdag over om een pakket af te leveren bij de ontvanger. Dit blijkt uit Wuunders Pakketradar: een data-analyse van transportmanagementservice Wuunder. Wuunder voorspelt hoe lang pakketten onderweg zijn vanaf het moment dat de vervoerder het ophaalt tot aan de levering.
Lees verder

Slack heeft 142.000 betaalde klanten
Een fenomenaal kwartaal. Zo noemt CEO Stewart Butterfield de afgelopen drie maanden van zijn bedrijf. Slack heeft er 12.000 betaalde klanten bijgekregen, een groei van 140 procent ten opzichte van vorig jaar. Het totaal komt daarmee op 142.000.
Lees verder

Slack heeft 142.000 betalende klanten
Een fenomenaal kwartaal. Zo noemt CEO Stewart Butterfield de afgelopen drie maanden van zijn bedrijf. Slack heeft er 12.000 betalende klanten bijgekregen, een groei van 140 procent ten opzichte van vorig jaar. Het totaal komt daarmee op 142.000.
Lees verder

Een masker voor een onzekere toekomst
Misschien wel de ultieme bescherming tegen corona, maar sociaal niet echt acceptabel, dit Blanc gezichtsmasker dat doet denken aan Daft Punk.
Lees verder

Cryptomunt Libra wordt Diem
Door Facebook gesteunde cryptomunt Libra wordt omgedoopt tot Diem in een hernieuwde poging om goedkeuring van de Zwitserse autoriteiten te krijgen.
Lees verder

Recordomzet voor Cyber Monday in VS, maar groei neemt af
Amerikaanse retailers hebben op Cyber Monday volgens Adobe, die zich baseert op eigen cijfers, 10,8 miljard dollar omgezet. Daarmee is het de grootste online winkeldag in de VS ooit.
Lees verder

Meer dan 1 miljoen nieuwe klanten voor Zalando tijdens Cyber Week
Zalando heeft tijdens de zesde editie van Cyber Week meer dan 1 miljoen nieuwe klanten verworven en breekt hiermee naar eigen zeggen het record van vorig jaar.
Lees verder