dinsdag 22 december 2020

‘Privacy en beveiliging veel online supermarkten ondermaats’

'Privacy en beveiliging veel online supermarkten ondermaats'
Veel supermarktapps en -websites zijn onvoldoende beveiligd. Ook schenden ze de privacy van hun gebruikers. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die 13 supermarktketens aan de Privacymeter onderwierp.
Lees verder

Gebruik Belgische Coronalert valt tegen
De Coronalert-app van de Belgische overheid slaat nog niet echt aan bij het grote publiek.
Lees verder

2,5 miljoen euro voor Belgische logistieke start-up
De kersverse start-up Urbeez uit Brussel heeft 2,5 miljoen venture capital opgehaald. Het geld wordt gebruikt om elektrisch goederenvervoer in Belgische binnensteden aan te bieden.
Lees verder

2020: eindelijk 5G
Op 28 juli werd in Nederland 5G aangezet, luttele dagen nadat de drie grote telecomaanbieders honderden miljoenen hadden betaald voor de benodigde frequenties. De overgang naar 5G is echter vrijwel onopgemerkt verlopen. Hoewel enkele aanbieders al met acties kwamen voordat 5G werd geactiveerd, wordt er nog maar amper gebruik van gemaakt.
Lees verder

Brussel grijpt naast Europees cybersecurity center
België wordt niet de thuisbasis van het ECCC, een nieuw cybersecurity center. De Europese raad vindt de Roemeense hoofdstad Boekarest een betere locatie.
Lees verder

Nederlandse hacker stal klantgegevens Mobile Vikings
Een 24-jarige hacker uit Weesp riskeert 15 maanden celstraf voor het ontfutselen van de gegevens van 850 klanten van de Vlaamse telecomaanbieder Mobile Vikings. De Hasseltse rechtbank doet op 18 januari uitspraak, meldt Datanews.
Lees verder

Wehkamp stopt AR in app om make-up te laten testen
Wehkamp zet augmented reality in zodat zijn klanten make-up kan testen op de smartphone, als ware dat een digitale spiegel.
Lees verder

ACM: mobiel dataverbruik stijgt
In het derde kwartaal van 2020 verbruikten Nederlanders aanzienlijk meer mobiele data dan in voorgaande kwartalen. Dat staat in de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die vandaag is verschenen.
Lees verder

Ook MediaMarkt start eigen bezorgdienst
Ook MediaMarkt is een eigen bezorgdienst begonnen om ervoor te zorgen dat bestellingen toch tijdig aan de deur worden bezorgd. […]
Lees verder