donderdag 17 december 2020

"Ook van onze leveranciers verlangen we meer besparingscapaciteit"

"Ook van onze leveranciers verlangen we meer besparingscapaciteit"

Slechts 3 servers heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) staan in Zaandam. Hoeveel energie is daar nou op te besparen? "Maar liefst 14%", antwoordt Jan de Wit, technisch adviseur bij OD NZKG. "Simpelweg door de energie-instellingen aan te passen."

De OZ NZKG, Amsterdam Economic Board, NLdigital, Green IT Amsterdam en RVO zijn LEAP (Lower Energy Acceleration Program) gestart om energie-efficiƫntie van datagebruik met behulp van ICT te optimaliseren.

Lees verder

ISDE breidt uit met isolatie en meer duurzame energieopties

Woningeigenaren en zakelijke gebruikers kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/of aansluiting op een warmtenet.

Lees verder

Subsidie voor zonnepanelen en kleinschalige windturbineprojecten voor mkb en andere partijen

Het mkb en andere zakelijke partijen kunnen vanaf 2021 subsidie aanvragen voor kleinschalige energieopwekking met zonnepanelen en windturbines.

Lees verder

Kansenwebinar Zwitserland: sustainable and smart mobility in Switzerland

Wilt u weten wat uw kansen zijn op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit in Zwitserland? Neem dan op 4 februari om 14:00 uur deel aan dit gratis webinar.

Zwitserland

Zwitserland is een belangrijke handelspartner van Nederland. Het land heeft een hoog welvaartsniveau, met een gemiddeld Bruto Nationaal Product van € 54.000 per hoofd van de bevolking.

Lees verder

Toewijzing invoercertificaten pluimvee en eieren november 2020

Nieuwsbericht 20.090 - De Europese Commissie (EC) heeft de toewijzingen gepubliceerd voor enkele invoerregelingen in de sector pluimvee en eieren.

Lees verder