dinsdag 22 december 2020

Nederlandse medische innovaties helpen bij corona-bestrijding

Nederlandse medische innovaties helpen bij corona-bestrijding

Met hulp van de EIC Accelerator van het EU-programma Horizon 2020 ontwikkelden 3 Nederlandse bedrijven nieuwe technische ontwikkelingen. Met deze innovaties ondersteunen zij de medische sector in de coronacrisis.

Lees verder

Workshop nieuwe tender Systeemintegratie (MMIP13)

Topsector Energie Systeemintegratie organiseert donderdag 4 februari 2021  een workshop voor energieprofessionals. In deze online sessie bespreken we de inhoudelijke en financiĆ«le aspecten van de nieuwe 2021 tender Systeemintegratie / MMIP13 over semi-autonome energiesystemen. Wat zijn de knelpunten en kansen? En welke kennis- en innovatievragen moeten worden beantwoord?

U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te denken; deze nieuwe tender willen wij namelijk zoveel mogelijk samen met u vormgeven.

Lees verder

Meer circulaire economie en duurzaam bouwen op Milieulijst 2021

Verdere elektrificatie van de bouwsector en meer mogelijkheden voor ondersteuning bij circulair ondernemen zijn de meest opvallende wijzigingen in de gepubliceerde Milieulijst 2021 voor de fiscale regeli

Lees verder

"Er is een breed draagvlak voor hergebruik van materialen"

Circulariteit in de bouwsector komt langzaam maar zeker op. Dat komt mede door het stijgende aantal pilotprojecten. Om deze lijn voort te zetten, is echter een structurelere aanpak nodig. Woningcorporaties kunnen daar een aanjagende rol in vervullen.

Een en ander blijkt uit het rapport 'Woningcorporaties als opdrachtgever voor circulaire renovatie en nieuwbouw'. Dit is in opdracht van RVO namens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie is opgesteld.

Lees verder

"Koffiedik is een fantastisch alternatief voor textielverf"

Koffiedik hergebruiken is niet nieuw. In Rotterdam groeien er zwammen op. Maar er kleurstof uit halen is wel een heel bijzondere. En dat is precies wat de Nederlandse start-up Caffe Inc. doet. Het blijkt dat de kleurstof goed te gebruiken is om kleding te verven. "Vanuit de textielindustrie is hiervoor veel interesse", zegt mede-oprichtster Josephine Nijstad.

Lees verder