vrijdag 18 december 2020

Nederlandse groenbedrijven bundelen krachten op Servische markt: Wie doet mee?

Nederlandse groenbedrijven bundelen krachten op Servische markt: Wie doet mee?

Het nieuwe PIB-cluster 'Serbia Green Cities' levert mooie kansen op voor Nederlandse bedrijven. Het hoopt daarbij een heldere en winstgevende bijdrage aan de Sustainable Development Goals te leveren.

Lees verder

Biomedische 'Hubble-telescoop' kreeg boost door Innovatiekrediet

Met behulp van het Innovatiekrediet ontwikkelde het biotechnologiebedrijf MILabs een scanner, een soort 'Hubble-telescoop' voor gebruik in medisch onderzoek. "Met onze scanner kunnen biomedische onderzoekers dingen zien die nooit eerder zichtbaar waren", vertelt oprichter en CEO Freek Beekman.

Lees verder

Webinar Zakendoen met het VK per 1 januari

Over 2 weken eindigt de Brexit-overgangsperiode. En hoewel de onderhandelingen nog steeds doorgaan, houdt dit in dat als u met het Verenigd Koninkrijk handelt, u per 1 januari zakendoet met een land buiten de Europese Unie. Wat betekent dit in de praktijk voor u als ondernemer? En wat moet u hoe dan ook geregeld hebben?

Het Brexitloket van de Rijksoverheid organiseert woensdag 23 december om 11:00 uur het webinar Zakendoen met het VK per 1 januari: wat u moet weten en doen.  

Lees verder

Detailhandel krijgt eenmalige opslag: Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat verplicht gesloten non-food detailhandelaars helpen met een extra subsidieopslag: de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD).

Lees verder

"Ik wil energie voor iedereen in Afghanistan"

Baryalai Sadiqi is een jonge energiedeskundige. Hij werkt bij de hernieuwbare-energieafdeling van Mercy Corps in Afghanistan. Baryalai volgt daar een traineeship via het Young Expert Programmes Energy (YEP Energy). Het YEP-programma betaalt een deel van zijn salaris. Via YEP krijgen jonge professionals zoals Baryalai een kans om bij te dragen aan betere en schonere energie.

Lees verder